Raport UNICEF: Peste 460 de milioane de copii nu au acces la școala online

De Unica.ro, pe
Un studiu comandat de UNICEF arată că o treime din copiii din întreaga lumea nu are acces la învățământul online din cauza pandemiei de COVID-19.

Studiul arată că 463 de milioane de elevi nu au acces la școala online în această perioadă, acest număr reprezentând o treime din copiii din întreaga lume, conform Agerpres. Trei sferturi dintre acești copii provin din zonele rurale sau din familii sărace.

Studiul UNICEF arată că 86% din reprezentanții guvernelor din peste 100 de țări au oferit elevilor platforme online pentru educația la distanșă. Cu toate astea, doar 20% au spus că au și îmbunătățit accesul la infrastructură sau au oferit dispozitive subvenționate.

Citeşte și: Studiu: În România, peste un sfert dintre copii nu au acces la educația online

Mai mult, studiul UNICEF arată și impactul pandemiei asupra tinerilor angajați. Astfel s-a descoperit că „situația economică se deteriorează pentru tinerii din medii dezavantajate, unul din șase tineri încetând să mai lucreze de la începutul pandemiei”, conform Libertatea.

Același studiu subliniază faptul că peste 40% dintre tinerii angajați se aflau în sectoare puternic de COVID-19, lucru care i-a făcut deosebit de vulnerabili atunci când companiile au fost închise și mutate în online, ca răspuns la restricțiile impuse de pandemie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter