Ana Maria Popescu, din nou numărul 1 mondial la spadă

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 17 februarie 2020, 10:39

Ana Maria Popescu a început anul cu dreptul și a redevenit numărul 1 în clasamentul mondial de spadă. Spadasina s-a clasat pe locul 2 la campionatul mondial ce a avut loc săptămâna trecută la Havana, Cuba.

Ana Maria Popescu, noul lider mondial la spadă

În competiția de la Havana, Ana Maria Popescu a învins-o în optimi pe Olena Kryvytska (Ucraina), în sferturi a trecut de chinezoaica Sun Yiwen, iar în semifinale de sportiva Marie-Florence Candassamy (Franța). Românca a fost învinsă în finală de poloneza Aleksandra Zamachowska. În total, sportiva a adunat 176.000 de puncte, întrecându-le astfel în clasament pe Lin Sheng și Man Wai Vivian Kong.

„Mai aveam un singur pas până la aur”

„Tuşă cu tuşă, asalt după asalt… am construit, am punctat, m-am bucurat, am greşit, m-am supărat, am luat-o de la capăt şi tot aşa până în finală! Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu şi soluţii! Oricât a încercat domnul Popa să întoarcă scrima pe toate părţile şi indiferent cât au ţipat fetele din tribună, uneori chiar trebui să accepţi că adversarul este mai bun! Te înclini, îl feliciţi şi te mulţumeşti că tot ce ai putut să faci mai bine astăzi a fost medalia de argint”, a scris Ana Maria Popescu pe Facebook, la scurt timp după competiţia de la Havana.

Sportiva are până în momentul de față în palmares o medalie olimpică de aur obținută în 2016 la Rio de Janeiro și una de argint câștigată în 2008, la Beijing.

sursa foto: facebook.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter