Avertizare meteo ANM: ninsoare, vânt puternic și polei

De Unica.ro, pe
O avertizare meteo ANM pentru întreaga țară a fost emisă astăzi. Meteorologii anunță că vor urma ninsori, vânt puternic și depuneri de polei. 

Agenția Națională de Meteorologie informează că în intervalul 07 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00, va ninge moderat în unele zone, iar vântul va sufla cu putere. În alte regiuni, vor cădea precipitații mixte și se va depune polei. Ce spune noua avertizare meteo ANM.

Avertizare meteo ANM

„În Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă. Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8 – 10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15 – 20 cm”, se arată în avertizarea meteo ANM.

De asemenea, „vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită.”

Meteorologii mai anunță că „în Moldova și Transilvania vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte, pe alocuri, se va depune polei.”

Citește și: Ce stațiuni de schi vor fi deschise iarna aceasta

Prognoza meteo specială pentru București

În intervalul 7 decembrie, ora 14.00 și 7 decembrie, ora 20.00, în București vremea se va menține închisă și temperaturile vor continua să scadă.

„Trecător se vor semnala precipitații slabe mai ales sub formă de burniță sau fulguială. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade.”

În intervalul 7 decembrie ora 20.00 și 8 decembrie, ora 10.00, în Capitală „temporar se vor semnala precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei. Cantitățile de apă vor fi în jur de 10 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 45 km/h. Temperatura minimă se va situa în
jurul valorii de 0 grade.”

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter