„Cocktail-ul” de anticorpi cu care s-a tratat Donald Trump de COVID-19 va putea fi folosit și în România

De Unica.ro, pe

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost diagnosticat la sfârșitul săptămânii trecute cu COVID-19. Liderul de la Casa Albă a primit un tratament „miraculos”, cum l-a numit el, un „Cocktail-ul” de anticorpi și a scăpat de boală în doar câteva zile.

Citeşte şi: Cum arată salonul în a fost internat Donald Trump pentru a fi tratat de COVID-19

Agenția Națională a Medicamentului din România a aprobat tratamentul pe care l-a primit Trump pentru a se vindeca de COVID-19, iar acesta va putea fi folosit și la noi. Studiul clinic al tratamentului a început în țara noastră acum două luni, dar nu a putut fi folosit la noi din cauza birocrației.

Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament, potrivit celor spuse de medicul Adran Marinescu.  Medicii de la „Matei Balș” vor întreba pacienții care se încadrează în studiu dacă sunt de acord să primească tratamentul.

Citește gratuit ediția de octombrie a revistei Unica. O găsești AICI.

„Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se înrolează în acest studiu, voluntari. În momentul ăsta sunt 1200 de voluntari. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la acest studiu, cu cocktailul de anticorpi”, a precizat Adrian Marinescu, pentru Digi24.

Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii și poate fi folosit inclusiv în cazurile medii și severe ale bolii.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter