Comisia Europeană: recomandări pentru sărbătorile de iarnă 2020

De Unica.ro, pe
Perioada sărbătorilor de iarnă va fi o provocare extrem de mare pentru statele din întreaga lume în ceea ce privește menținerea unui nivel mai scăzut al ratei de răspândire a noului coronavirus. Ce recomandări a făcut Comisia Europeană pentru vacanța de iarnă. 

Pentru a putea gestiona pandemia de COVID-19 în perioada sărbătorilor de iarnă 2020, Comisia Europeană a adoptat o strategie și cere statelor membre UE să respecte recomandările.

Citește și: Rita Ora, amendată pentru organizarea unei petreceri aniversare în ciuda restricțiilor

„Europa a făcut progrese considerabile în înțelegerea și gestionarea actualei pandemii de COVID-19. Vaccinurile ar putea pune capăt pandemiei, dar realitatea este că UE are în față câteva luni dificile înainte ca aceste vaccinuri să fie utilizate pe scară largă și să permită o îmbunătățire semnificativă a vieții cetățenilor”, a precizat Comisia Europeană.

Recomadări Comisia Europeană pentru sărbătorile de iarnă 2020

Comisia Europeană recomandă liderilor europeni să specifice în mod clar numărul maxim de persoane care pot participa la evenimente în familie în perioada sărbătorilor de iarnă. De asemenea, le propune interzicerea adunărilor publice.

Printre recomandările executivului european se mai numără: încurajarea purtării măștilor de protecție, chiar și la reuniunile familiale, respectarea măsurii de distanțare fizică, interzicerea corurilor religioase, urmărirea slujbelor în mediul online sau la TV, evitarea colindatului, menținerea în vigoare a restricțiilor pe timp de noapte.

„Încurajați angajatorii să le permită oamenilor să lucreze de acasă sau de la locul unde intenționează să-și petreacă festivitățile de la sfârșitul anului cu câteva zile înainte și după – de preferință în jur de șapte zile, ori de câte ori este posibil. Acest lucru va permite lucrătorilor să se auto-carantineze înainte de a participa la adunări sociale sau gospodărești, sau evenimente și / sau înainte de a veni înapoi la locurile de muncă. În cazul în care lucrul la distanță nu este posibil, angajatorii trebuie să asigure măsuri care să permită revenirea în siguranță la locul de muncă”, mai transmite Comisia.

În cazul celor care vor să petreacă vacanța de iarnă în afara țării, Comisia recomandă vaccinarea împotriva gripei, potrivit Digi24.

Citește și: Ce stațiuni de schi vor fi deschise iarna aceasta

Statelor membre ar mai trebui să ia în considerare prelungirea vacanțelor școlare.

„Astfel vom evita ca virusul să fie adus de copii în școli, atunci când se întorc din vacanță. În astfel de cazuri va fi important să specificați o anumită dată, cu câteva zile înainte de deschiderea școlilor, până când familiile cu copii și educatorii sunt rugați să se întoarcă acasă în cazul în care au călătorit”, mai precizează Comisia.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter