Elevii din clasele primare şi copiii de grădiniţă au vacanță timp de o săptămână

De Unica.ro, pe

Începând de luni, 26 octombrie, elevii din clasele primare şi copiii de grădiniţă intră în vacanţă timp de o săptămână, până pe 2 noiembrie.

Această vacanță intersemestrială pentru învățământul primar și preșcolar este prevăzută în structura noului anului școlar, aprobat prin ordin al ministrului Educației și Cercetării. În plus, elevii mai au o vacanță intersemestrială, între 30 ianuarie și 7 februarie 2021.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Conform noii structuri a anului școlar, semestrul I are 17 săptămâni – între 14 septembrie și 29 ianuarie 2021 – , o vacanță intrasemestrială de o săptămână, între 26 octombrie și 1 noiembrie și vacanța de iarnă, între 23 decembrie și 10 ianuarie, iar semestrul II are tot 17 săptămâni, durează din 8 februarie până în 18 iunie și cuprinde vacanța de primăvară: Paștele Catolic (2 – 11 aprilie), Paștele Ortodox (30 aprilie – 9 mai).

Citeşte şi: În Germania se recomandă aerisirea sălilor de clasă de trei pe oră. Elevii vor purta căciuli și fulare la cursuri

Anul școlar pentru clasele terminale din învățământul liceal are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 4 iunie 2021. În cazul claselor a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 11 iunie 2021.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter