Festivalul de Film de la Cannes, ediție specială. Când va avea loc și cum se va desfășura

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 septembrie 2020, 12:08
Festivalul Internațional de Film de la Cannes ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Chiar dacă nu va putea fi organizată cu mult fast, o ediție specială a festivalului se va desfășura în curând. 

Festivalul de Film de la Cannes ar fi trebuit să aibă loc în primăvara acestui an, dar a fost amânat din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Organizatorii au sperat să poată organiza cea de-a 73-a ediție a festivalului în vară, dar situația nu a permis acest lucru.

Citește online gratuit numărul de octombrie al revistei Unica

Însă succesul celorlalte festivaluri de renume care au avut loc, mai mult în mediul online, cum ar fi Festivalul de Film de la Veneția, Festivalul de Film de la Toronto sau Gala Premiilor Emmy, i-a făcut pe organizatori să se răzgândească și să organizeze totuși o ediție specială.

Vor fi trei zile de festival ce se vor desfășura în intervalul 27 – 29 octombrie 2020, la Palais des Festivals. În cadrul acestei mini-ediții se vor prezenta patru filme din „selecţia oficială 2020”, în care au fost cuprinse 56 de producții cinematografice.

Citește și: Anthony Hopkins şi Kate Winslet, gest impresionant pentru personalul medical din prima linie

Prima proiecție va fi „Un triomphe”, de Emmanuel Courcol, cu Kad Merad, în prezenţa echipei filmului, vor urma „Asa Ga Kuru” („True Mothers”) al japonezei Naomi Kawase, precum şi un prim film georgian al lui Dea Kulumbegashvili, „Beginning”, premiat la San Sebastian (Spania), şi se va încheia cu proiecția „Les Deux Alfred”, de Bruno Podalydès, în prezenţa regizorului şi a actriţei principale, Sandrine Kiberlain.

De asemenea, vor fi decernate premiul Palme D’or pentru scurtmetraj şi premiile secţiunii Cinéfondation, iar publicul va putea urmări online evenimentul, potrivit deadline.com.

Sursă foto: Profimedia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter