ÎPS Pimen a murit. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost răpus de coronavirus

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 20 mai 2020, 10:59

Înaltul Preasfințitul Pimen, arhiepicopul Sucevei și Rădăuților, a murit. Acesta fusese infectat cu COVID-19, însă a pierdut lupta cu virusul cumplit.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor avea 90 de ani și era cel mai în vârstă membru al Sfântului Sinod. Se  afla în stare gravă, pe secţia de ATI a Institutului ”Matei Balș” din Capitală, după ce în urmă cu exact o lună, pe data de 20 mai, a fost adus cu un elicopter MI8 de la Suceava la București.

Ierarhul era intubat și ventilat mecanic din seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare. ÎPS Pimen a beneficiat de tratamente revoluționare, care în alte locuri ale lumii au dat rezultate foarte bune, inclusiv de tratamentul cu plasmă și de filtrarea sângelui. În ciuda faptului că starea sa se ameliorase, continua să fie una destul de gravă, iar puțin după miezul nopții acesta a suferit un stop cardio-respirator.

ÎPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei, la o dată care va fi anunțată ulterior de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: “Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene. Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte: «Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El».

Citește și – Ludovic Orban: „Trecem la starea de alertă maximă”

În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, – a anunțat Patriarhia Română printr-un comunicat de presă.

Citește și Dr. Adina Alberts: Pericolul purtării măștilor împotriva COVID-19 pentru un timp îndelungat

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter