Mihaela Bilic: „Piftia este cel mai dietetic preparat făcut din carne de porc”

De Unica.ro, pe

Cui nu-i place piftia? Piftia este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa tradițională de Crăciun. Dacă v-ați întrebat vreodată cât de periculoasă este piftia pentru siluetă, avem o veste bună: dintre toate preparatele tradiționale de Crăciun, piftia îngrașă cel mai puțin. Medicul nutritionist Mihaela Bilic a explicat pe rețelele de socializare cum și de ce este posibil acet lucru.

Citește și: Reţete tradiţionale: Piftie de Crăciun

„Piftia este produsul hipocaloric al sărbătorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan.

Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu tot cu zeamă/supă. Doar ca la piftie nu folosim bucati nobile de carne, ci părțile de categoria a 2-a: picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan. Important este sa aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Nici grasime nu prea avem in piftie, iar puțina care exista se ridica la suprafată (ca la ciorbă) si poate fi indepartată dupa ce se încheagă/întărește. Prin urmare puftia are sub 3% grasime, aproape 5% proteine (si mult colagen) totul cu numai 30cal/100g. Daca nici asta nu e preparat dietetic, ce sa zic!?! Suplimentar se potriveste si in dietele proteice, pentru ca nu contine glucide, iar faptul ca e fiert îl face usor de digerat. Zeama întărită sub forma de gelatină e bogata în colagen si concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare. Cât despre siluetă nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este”, a precizat nutriționista, într-o postare, pe pagina sa de Instagram.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter