Când îți pot recupera banii pentru voucherele de vacanță nefolosite

De Unica.ro, pe

Senatorii PSD au inițiat un proiect de lege pentru stimularea activităţii şi reducerea efectelor crizei sanitare în domeniul turistic.

În acest proiect, se stipulează, printre altele, că persoanele care şi-au cumpărat sejururi și nu mai pot pleca în vacanţă din cauza restricțiilor apărute în contextul pandemiei de coronavirus, îşi pot recupera banii peste doi ani,  în 2022.

Citeşte şi: Când vom putea merge în vacanță în Europa

Potrivit proiectului aflat în dezbatere în Parlament, suma plătită pe pachetele turistice nefolosite se poate transforma în vouchere valorice pe care turiștii le vor putea folosi pentru aceleaşi servicii până la data de 31 decembrie 2021 sau pentru „servicii turistice echivalente, inclusiv prin schimbarea destinaţiei iniţiale, cu acordul scris al clientului”.

 Voucherele nefolosite vor fi compensate de către agenţia turistică ce a vândut pachetul, de la începutul anului 2022,  prin returnarea sumelor plătite de client, potrivit avocatnet.ro.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Altfel spus, cei care nu pot beneficia de pachetele turistice şi-ar putea recupera banii după începutul lui 2022, dacă nu acceptă transformarea sumelor plătite în voucher sau dacă nu le folosesc până atunci.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter