Şocant: Top 4 criminali care şi-au transformat casele în capcane diabolice

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Sâmbătă, 27 iulie 2019, 12:31

Unii criminali nu se rezumă la a înjunghia, împuşca sau strangula o victimă. Ei apelează la mecanisme complicate şi diabolice, prin care oamenii care le pică în gheare mor în chinuri demne de Evul Mediu. Iată 4 criminali care şi-au transformat casele în capcane diabolice.

Casa plină de carabine
Un belgian pe nume Louis Dethy er căsătorit şi avea 14 copii când a fost prins că îşi înşela soţia. Aceasta a divorţat şi i-a luat copii, în timp ce mama lui l-a dezmoştenit şi i-a luat casa de sub el, pentru că era plătită din banii ei. Supărat pe viaţă, pe familie şi pe lumea întreagă, Dethy a montat 20 carabine prin toată casa înainte de a fi evacuat.
Oricine urma să se mute în casa groazei urma să aibă parte de o oribilă surpriză. Problema a fost că cele 20 de puşti erau atât de ingenios ascunse prin casă, încât însuşi tristul proprietar a uitat pe unde le-a pus. El îşi făcuse un carneţel cu indicii ca nişte ghicitori în care spunea unde sunt ascunse şi cu ce mecanism.
Din păcate, una dintre ele i-a venit chiar lui de hac şi aşa a ajuns echipa de genişti din oraş să caute bombele cu ceas. Geniştii belgieni au găsit doar 19 dintre cele 20 de carabine.
Ultimul indiciu era: „The 12 Apostles are ready to work on the pebbles.” (Cei 12 apostoli sunt gata să lucreze cu pietricelele).

Casa plină de gunoaie şi capcane
La începutul secolului XX, Langley şi Homer Collyer erau doi fraţi cam ciudaţi care locuiau împreună. Când Homer a orbit în urma unei boli, fratele lui a decis să-şi dedice viaţa îngrijirii acestuia. Până aici sună chiar emoţionant.
Doar că Langley suferea de o boală psihică numită colecţionarea compulsivă de obiecte. Bărbatul a umplut casa de gunoaie, ziare, cutii, o maşină la care nu a mai ajuns ca să o poată folosi, o barcă şi multe alte obiecte, unele mai nefolositoare ca altele. În total, casa fraţilor Collyer avea 103 tone de gunoaie atunci când totul s-a sfârşit.
Cum Langley nu voia ca fratele lui să se rănească în mizeria din casă, a legat tot felul de mecanisme care declanşau mormane de gunoi peste locul din faţă. Astfel, cel care făcea o mişcare greşită, putea fi acoperit cu diverse obiecte şi nu mai scăpa. Langley săpase tunele şi o reţea de şanţuri prin toată casa, deoarece uşile şi geamurile erau blocate.
Toată casa era atât de ticsită, încât banca a renunţat la a-i mai evacua, deoarece executorii judecătoreşti nu au putut intra pe nicăieri. Totul a ieşit la iveală când Homer a murit de un atac de cord şi poliţia a descoperit că fratele lui era şi el mort, sub un morman de ziare prăbuşite.
Citeşte şi Vedete: Top 4 actriţe de la Hollywood care au murit suspect

Casa anti-bebeluşi
John Saperstein vindea copiiilor artificii artizanale şi rujuri cu cuţite ascunse în ele prin 1997. Cum artificiile erau pregătite chiar de newyorkez, la un moment dat, acesta s-a rănit singur, după ce o mică bombă i-a explodat în mână.
În timp ce era dus la spital de poliţie, care veniseră să-l aresteze pentru trafic de explozibili, bărbatul le-a spus că la el acasă mai erau două capcane cu bombă.
Minţea. De fapt, erau patru capcane pentru copii, deşi inclusiv fetiţa lui de 18 luni se afla în casă la acel moment. Una era clasică, cu fir întins la câţiva centimetri de sol, alta era într-un container mic de plastic şi se declanşa atunci când era desfăcut capacul. Cea de-a treia bombă era ascunsă într-o lanternă, iar cea de-a patra, într-o cutie de şerveţele pentru bebeluşi.

Camera anti-nevastă
Un bărbat pe nume Ian Price avea şi el o casă, o soţie, o amantă şi un job destul de nesatisfăcător din punct de vedere financiar. Aşa că s-a gândit să-şi omoare soţia cu o bombă artizanală, ataşată la cuptor. Astfel, el urma să încaseze asigurarea de viaţă a soţiei, asigurarea locuinţei şi putea să-şi ducă amanta în Bahamas cu tot cu bani de buzunar.
Problema a fost că nevasta lui nu a fost prinsă de suflul exploziei şi a reuşit să sune la pompieri, care au venit destul de repede la faţa „accidentului”.
Poliţia a găsit un dispozitiv ciudat ataşat de o butelie şi o lampă cu gaz. Acestea erau puse în mijlocul unei camere cu mobilier din răchită, aveau un ceas şi un aparat de sudură lângă ele şi aşteptau ca cineva să intre şi să fie spulberat. Soţia a avut noroc, amanta, mult ghinion, iar Ian Price încă aşteaptă sentinţa finală.
Citeşte şi Vieţi duble: Top 4 oameni cu identităţi secrete

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter