Un artist din Iași a murit de COVID-19 la doar 36 de ani

De Unica.ro, pe
Silviu Huțanu, membru al formației SoundCheck Band, a pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2. Artistul s-a stins din viață la doar 36 de ani, în secția ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Silviu Huțanu a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe data de 13 octombrie și a încetat din viață ieri, 29 octombrie. Artistul nu avea mari probleme de sănătate, cu excepția faptului că era supraponderal și avea hipertensiune, pe care o ținea sub control.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Medicii au încercat toate tratamentele posibile, însă niciunul nu a funcționat, iar starea lui s-a agravat rapid. Aceștia au spus că sistemul lui imunitar a reacționat extrem de agresiv la virus.

Plămânii săi erau extrem de afectați și a fost nevoie de intubare. Specialiștii sunt de părere că Silviu ar fi putut fi salvat dacă ajungea mai repede la secția de Terapia Intensivă, potrivit Libertatea.

După decesul fiului ei, mama lui Silviu a postat pe contul său de Facebook un mesaj cutremurător.

Citește și: O femeie de 39 de ani, fără alte boli, a murit de COVID-19. Medic: Nu mai avea suprafață pulmonară pentru a respira

“În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul ‘Căi Ferate’ din Iași.

Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, a declarat și Alex, fratele lui Silviu Huțanu, potrivit Gândul.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter