John Lithgow

De Unica.ro, pe

Balanţă exemplară, John Lithgow (54) este nu doar talentat şi amuzant, ci şi apreciat în lumea academică.
Îţi este cunoscut ca Dr. Dick Solomon din îndrăgitul serial care a rulat şi la noi,  „A treia planetă de la Soare”, dar şi din numeroase alte filme, unde are apariţii meteorice sau partituri secundare. A devenit însă popular pentru rolurile sale din comedii, atât pe scenă, cât şi pe marele şi micul ecran.

Ceea ce nu ştii despre acest actor multi-premiat, deţinător a numeroase premii Emmy şi Tony şi nominalizat la două premii Oscar este că a absolvit cursurile Universităţii Harvard magna cum laudae în 1967 şi  că a fost coleg de cameră la cămin cu fostul vicepreşedinte american Al Gore şi cu actorul Tommy Lee Jones

Este deţinătorul a 4 premii Emmy, 2 premii Tony, 2 premii Screen Actors Guild şi  al unui Glob de Aur.

Dacă eşti fană Shrek, ştii probabil că John  este cel care îşi împrumută vocea personajului Lord Farquaad, şi îşi va pune din nou vocea la bătaie in 2010, în partea 4-a a seriei.

Tot în 2010, îl vom vedea într-un rol de criminal în serie în sezonul 4 din serialul Dexter, unde va interpreta un scelerat care ucide grupuri de trei victime, fiind supranumit de FBI „The Trinity Killer” şi reuşind să scape de capturare timp de nu mai puţin de 30 de ani!

Cât despre  viaţa privată, John Lithgow locuieşte la Los Angeles  şi are 3 copii. A fost căsătorit de două ori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro