10 ani de la moartea lui Michael Jackson. Ultimele zile din viața artistului

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 25 iunie 2019, 13:10
În urmă cu 10 ani, pe 25 iunie 2009, a lume întreagă a rămas șocată la aflarea veștii că Michael Jackson a murit. Avea 50 de ani și a decedat în casa sa, în urma unei supradoze de medicamente.

Plănuia o revenire senzațională în lumea muzicii, însă nu a mai avut această șansă. Regele era gata pentru noul său turneu „This is it tour”, însă concertele au fost anulate.

Fanii lui Jackson au rămas înmărmuriți la vestea că starul a murit în urma unui stop cardiac cu doar trei săptămâni înainte de a urca din nou pe scenă. După puțin timp, secretele ultimelor zile ale regretatului artist au început să iasă la lumină.

Repetiții riguroase

Când s-a anunțat că Michael Jackson va face un turneu la vârsta de 50 de ani, mulți au ridicat din sprâncene. Cântăreațul urma să susțină 31 de concerte, dar cum peste 1.6 milioane de oameni au făcut cerere pentru suplimentarea biletelor, numărul concertelor a crescut la 50.

Când a văzut pentru prima dată programul, Karen Faye, cea care se ocupa de makeup-ul lui Jackson, a spus: „Nu poate face asta”.

Și au existat îngrijorări și în rândul prietenilor starului, care s-au temut că acesta nu ar fi avut suficient timp de recuperare între performanțe.

Vedeta s-a implicat imediat în pregătiri, dar cum show-urile se apropiau, a devenit tot mai obosit.

Devenind tot mai fragil și mai slăbit, Faye susține că echipa lui Jackson a fost nevoită să în convingă să urce pe scenă. Mai mult, odată aceștia au mers la casa lui și au fost nevoiți să îl convingă să iasă din baie, unde se încuiase.

A devenit clar că încântarea lui se transformase în paranoia și teamă, iar reticența față de repetiții îi îngrijora nu doar pe cei din echipa sa, ci și pe cei care investisiră bani în revenirea Regelui Muzicii pop.

Am avut anumite preocupări în legătură cu faptul dacă era sau nu pregătit și l-am întrebat”, a declarat producătorul Kenny Ortega.

Au fost zile când îi spuneam: Vei veni? Chiar vei fi acolo? Trebuie să faci asta”, a mai povestit Ortega.

Cu cât data turneului se apropia, Michael Jackson a început să vorbească singur, repetând fraza: „De ce nu pot alege”.

De asemenea, el i-a spus lui Ortega că Dumezeu i-a vorbit și aude voci, iar bodyguardul lui, Matt Fiddes, a dezvăluit că vedeta era îngrijorată că viața sa este în pericol.

Era înspăimântat că ar putea fi asasinat pe scenă, și făcea sugestii prostești că ar vrea să poarte vestă anti-glonț în timpul concertelor. Am vorbit cu el și i-am spus că publicul îl iubește, că nu va avea probleme, că voi fi acolo alături de cei de la securitate și l-am asigurat că vom avea grijă de el”, a afirmat Fiddes.

Se pare că această revenire nu se datora doar pasiunii sale pentru muzică, ci și datoriilor. Michael Jackson ar fi fost atras de cumpărăturile pe internet, iar Neverland îi consuma o mare parte din avere.

Se afla sub un stres imens, atât de puternic încât cred că l-a ucis. Datoriile au pus o mare presiune asupra sa”, a mărturisit antrenorul personal al cântărețului, Lou Ferrigno.

Jackson a fost dependent de medicamente prescrise timp de mai mulți ani, dar această dependeță a ieșit la ieveală de abia în 2005, pe parcursul procesului de pedofilie, în urma căruia a fost achitat. Atunci, judecătorul a aflat că Michael lua câte 30-40 de pastile pe noapte.

Se pare că dependența sa a fost exacerbată de turneul ce urma să înceapă, astfel că a luat în continuare doze mari de Propofol, drogul care urma să îi aducă sfârșitul.

În noaptea de 24 iunie 2009, medicul acestuia, Conrad Murray, a refuzat să îi administreze Propofol artistului. Dar din cauza insistențelor lui Jackson, acesta i l-a administrat în dimineața următoare. După 10 minute, Michael Jackson și-a pierdut cunoștința, în timp ce medicul se afla la baie.

Murray a fost condamnat pentru omucidere involuntară în timpul unui proces în 2011.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter