A murit soția scriitorului Mircea Dinescu. Mașa Dinescu suferea de o boală gravă

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 31 octombrie 2019, 16:03
Mașa Dinescu, soția poetului Mircea Dinescu, a încetat din viață în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 58 de ani, după o lungă suferință, anunță libertatea.ro.

Vestea tristă a fost confirmată de surse din cadrul familiei. Mașa Dinescu suferea de o afecțiune gravă de mai multă vreme, motiv pentru care se retrăsese din viața publică. Celebră traducătoare de literatură și dramaturgie rusă, Mașa Dinescu se trăgea dintr-o familie de intelectuali – tatăl ei era profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, autoare de cărți despre Eminescu, Pușkin, Lermontov.

A murit soția scriitorului Mircea Dinescu. Mașa Dinescu suferea de o boală gravă

Despre povestea de dragoste dintre Mașa și Mircea Dinescu (68 de ani) nu s-au spus prea multe, însă aceleași surse din cadrul familiei au declarat că a fost o iubire puternică între cei doi, iar din rodul dragostei lor au rezultat doi copii, Irina și Andrei. Cei doi au ales tot o carieră artistică, Irina fiind o cunoscută și apreciată actriță, în timp ce Andrei cântă într-o formație, relatează Libertatea.

Mircea Dinescu avea doar cuvinte frumoase de spus despre soția lui: ”A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”.

Trupul neînsuflețit al soției lui Mircea Dinescu va fi incinerat miercuri, 30 octombrie, la Crematoriul Vitan Bârzești.

Sursă foto: Libertatea, Profimedia, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter