Adevarul despre situația lui Mario Iorgulescu: „Nu a fost niciodată internat în spitalul San Raffaele”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 ianuarie 2020, 15:42
Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, cel care a provocat accidentul de pe 8 septembrie în care un tânăr în vârstă de 24 ani și-a pierdut viața a fost transferat la un spital din Italia, în tot acest timp neștiindu-se nimic despre starea sa.

Mario Iorgulescu, în vârstă de 24 de ani, este acuzat de omor din culpă, dar și de alte contravenții și infracțiuni, însă până starea sa de sănătate nu va fi una stabilă, acesta nu poate fi interogat. Pentru că nu s-au cunoscut detalii despre evoluția stării de sănătate și a cazului în sine, presa a început să facă speculații, iar acum avocații lui Mario Iorgulescu au trimis un comunicat de presă din care reiese în mod clar care este realitatea în acest caz.

”COMUNICAT DE PRESĂ – Subsemnatul av. dr. Pârgaru, actionând în calitate de reprezentant legal al domnului Iorgulescu Mario, precum si al familiei acestuia, formulez prezentul comunicat, reprezentând, totodata, exercitarea DREPTULUI LA REPLICĂ în raport de articole si materiale de presă apărute în mass-media online si de televiziune.

Urmare a regretatului accident din data de 08.09.2019, mai multe canale de presa (scrisa si/sau audio-vizuala) au relatat informatii în legäturä cu evenimentul produs, dar si în legatura cu o multitudine de aspecte adiacente si consecutive acestuia. În particular, s-a urmărit captarea audientei prin publicarea de informatii nereale si provocatoare privind starea domnului Iorgulescu Mario, precum si în legatura cu urmärile procedurile la care acesta ar trebui sä fie supus.

Atragem atentia asupra faptului că libertatea de informare a presei nu reprezintă un drept nelimitat ci, dimpotrivă presupune responsabilitate.

În momentul în care informarea cuprinde elemente false, denigratoare si de natură a incita la ură si la nerespectarea prezumtiei de nevinovätie, se naste dreptul persoanei prejudiciate de a solicita tragerea la räspundere a celor care sävârsesc asemenea fapte.

Deși întelegem rolul presei într-o societate democratică, maniera în care au fost relatate aspecte în legătură cu situatia domnului Iorgulescu Mario în ultimele luni de cätre unii jurnalisti este una neconcordantă cu realitatea, pervertindu-se tocmai rolul anterior amintit.

Astfel, fără a răspunde în mod punctual tuturor informatiilor false prezentate, facem doar unele precizări:

1. Iorgulescu Mario nu a fost niciodată internat în spitalul San Raffaele, unitatea medicalăprezentată ca fiind „a bogătașilor”, ci într-un spital de stat la sectia „terapie intensivă”

2. În prezent, Iorgulescu Mario se află în continuare internat urmând tratamentul specific leziunilor suferite, fiind sub supraveghere medicală continuă, recuperarea acestuia reprezentând scopul principal al familiei.

3. Organele de urmärire penalä au fost si sunt informate în legătură cu starea medicală a pacientului în vederea realizärii procedurilor judiciare în concordantă cu circumstantele specifice cauzei.

4. Transferul domnul Mario lorgulescu în Italia a reprezentat o operatiune impusă de situatia medicală critică a acestuia si cu scopul salvării vieții. Transferul nu a impietat si nu impietează asupra desfășurării ulterioare a procedurilor judiciare în mod corespunzător, având în vedere apartenenta statului italian la Uniunea Europeanä.

5. Având în vedere că toate informatiile false si provocatoare au fost publicate în conditiile existentei unui dosar penal pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucuresti, subliniem că organele judiciare au avut în orice moment toate detaliile în legătură cu locul în care se aflã domnul lorgulescu Mario, aceeasi fiind situatia si în prezent.

6. În condițiile dificile date, familia a manifestat deplina cooperare posibilă cu autoritătile statului român.

7. Având în vedere caracterul nepublic al procedurilor judiciare, nu putem oferi alte detalii în legătură cu dosarul penal aflat în curs, însă insistăm asupra împrejurării că procedurile se derulează normal, fiind eminamente și exclusiv rolul organelor judiciare al persoanelor direct implicate să facă aprecieri asupra acestora.

În aceste condiții, solicităm insistent presei să înceteze orice referire (directă sau prin interviuri cu diferite persoane) la procedurile judiciare, la eventualii pași ce ar trebui sau nu să fie parcurși, la rolul organelor judiciare sau la potentialul deznodământ, având în vedere cä se aduc grave atingeri unor drepturi fundamentale, printre care dreptul la imagine, dreptul la respectarea secretului datelor medicale și dreptul la respectarea prezumtiei de nevinovăție.

De asemenea, dorim să subliniem că fapta pentru care domnul lorgulescu Mario este cercetat judiciar nu conferă niciunei persoane dreptul de a discredita imaginea membrilor familiei lorgulescu ori a apropiaților acestora. Afirmatiile și conduitele de natură a reprezenta discreditare și denigrare la adresa domnului lorgulescu Gino si a familiei acestuia, prin prisma fiului său, lorgulescu Mario, încalcă dreptul la imagine și dreptul la viață privată și de familie.

În măsura în care prezenta atitudine va continua ne rezervăm dreptul de a demara acțiunile judiciare necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor (fizice sau juridice) vinovate.

09.01.2020”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter