Asasinul lui John Lennon, la 40 de ani de la comiterea crimei: „Vreau doar să-mi cer iertare”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 septembrie 2020, 15:02
La 40 de ani de când a săvârșit crima, Mark Chapman, asasinul lui John Lennon, i-a cerut iertare văduvei cântărețului, Yoko Ono. Acesta a recunoscut faptul că nu avea nimic personal cu artistul, dar l-a ales pentru că era faimos, iar el putea astfel să atingă gloria pe care o căuta. 

Mark Chapman (65 de ani), care în decembrie 1980 l-a împușcat pe John Lennon chiar în fața locuinței artistului și în prezența soției sale, Yoko Ono, a spus că regretă „fapta demnă de dispreţ”, la care se gândește tot timpul.

„Vreau să reiterez că imi pare rău pentru crima comisă. Nu am vreo scuză. A fost pentru gloria mea. Cred că este cea mai mare crimă să faci asta unui om nevinovat” a destăinuit Chapman la audierile din luna august, unde pentru a 11-a oară i-a fost refuzată eliberarea condiţionată, pe motiv că cererea „ar fi incompatibilă cu bunăstarea societăţii”.

Citește și: Soția asasinului lui John Lennon, mărturii cutremurătoare

„Actul tău violent a provocat durere nu numai familiei și foștilor membri ai trupei, ci și lumii”, au punctat reprezentanții Comitetului Departamentului pentru Corecții și Supraveghere Comunitară din New York.

De ce l-a ucis Mark Chapman pe John Lennon

„Era extrem de faimos. Nu l-am ucis din cauza caracterul lui sau din cauza geniului de om care era. Era un familist. Era un simbol. Era o persoană care vorbea despre lucruri despre care putem vorbi acum şi este minunat. L-am asasinat pentru că era foarte, foarte, foarte faimos şi ăsta este singurul motiv şi eu eram foarte, foarte, foarte în căutarea propriei glorii, foarte egoist” – a mărturisit ucigașul fostului component al trupei Beatles, potrivit BBC.

„A fost un act extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am provocat-o ei (n.r. Yoko Ono). Mă gândesc la asta tot timpul”, a mai spus Mark Chapman, care avea 25 de ani în momentul producerii crimei.

Citește și: Scrisoarea prin care John Lennon îi declara război lui Paul McCartney, după destrămarea trupei „The Beatles”

În 2015, văduva lui John Lennon și-a arătat îngrijorarea față de o posibilă eliberare a ucigașului soțului ei: „Cred că dacă el a recurs la un astfel de gest o dată, ar putea să o facă iar oricând și mi-e frică pentru mine și pentru fiul meu.”

Mark Chapman, care se pare că a devenit un om foarte religios, este căsătorit acum, iar soția sa locuiește în apropierea închisorii unde este încarcerat de 8 ani.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus imagini de colecție cu John Lennon.

Sursă foto: Profimedia

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter