Cariera pe care ar fi avut-o Maia Morgenstern dacă nu era actriță

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 octombrie 2019, 12:56

Maia Morgenstern este una dintre cele mai apreciate și îndrăgite actrițe din România. Însă ea aproape că a ales o altă carieră, la pol opus de actorie.

Când Maia și-a dat seama că vrea să devină actriță, i-a fost teamă să le spună părinților despre alegerea ei. „Nu aveam curajul să mărturisesc”, a povestit ea pentru Libertatea. „Îmi era frică, pentru că erau mulți candidați. Teama, spaima în fața eșecului, orgoliul și tot felul de legende care circulau mă făceau să nu mărturisesc, să nu declar faptul că doresc să fiu actriță. Și tata mi-a zis: «Vrei să fii actriță? Lasă cochetăria, că nu ai învățat destul să dai la Medicină și nu pari să dai semne că ai vrea să tocești la fizică și la chimie!»”.

Ideea unei posibile cariere în medicină nu a apărut de nicăieri – ba chiar actrița a fost evaluată de o rudă, pentru a vedea cât de bine i se potrivește. „A venit mătușa mea, medic pediatru primar la spitalul de copii din Botoșani, și m-a testat, prin clasa a XI-a”, și-a amintit Maia. „M-a întrebat câteva chestii pe care s-ar fi cuvenit să le știu, chestii din fizică, din chimie. La vremea respectivă, ar fi trebuit să știu mai multe, dar nu știam, iar ea mi-a spus: «Mai gândește-te, nu ești pregătită!»”.

Astfel, Maia a dat admiterea la UNATC, dar a picat. Ambiția ei nu s-a spulberat și a mers la examen un an mai târziu. „Nu m-a doborât, un eșec nu face plăcere nimănui niciodată, dar nu am stat mult să mă văicăresc și nici nu mi-ar fi îngăduit părinții să fac asta”, a dezvăluit ea. „A doua zi, am plecat să lucrez la Teatrul Evreiesc de Stat. Am dat concurs și nu știu cât aveau ei încredere în talentul meu, dar am început să lucrez de-a doua zi. Am carte de muncă de 40 de ani”, ne-a mai dezvăluit Maia Morgenstern”.

Foto – Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter