Clara Mărgineanu a murit la vârsta de 47 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 aprilie 2020, 13:37
Clara Mărgineanu a murit la vârsta de 47 de ani. Jurnalista și poeta ale cărei versuri au fost cântate de mai mulți artiști folk a fost răpusă de o boală gravă.

„Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu. A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească”, a anunțat Uniunea Scriitorilor din România.

Printre primii care au reacționat la aflarea acestei triste vești a fost Gheorghe Gheorghiu.

Doamne Dumnezeule, nu-mi vine sa cred! Clara Margineanu! Clara mea dragă, suflet bun și om minunat, să ai un drum lin către stele! Ne va fi dor de tine mereu, de gândurile tale așternute pe hârtie în atâtea și atâtea cărti de poezie! Dumnezeu să te aibă în paza lui”, a scris artistul pe Facebook.

Potrivit Libertatea, Clara Mărgineanu a publicat 15 volume de poezii și două volume de reportaje literare. A fost membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Cineaștilor din România și al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film.

Sursă foto: Facebook, Emilia Nicolae, Oana Dinu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter