Doliu în Familia Regală. A murit Prințul Henrik al Danemarcei

De Mădălina Manole, pe
Prințul Henrik al Danemarcei, soțul Reginei Margareta a II-a, a murit din cauza unei tumori la plămânul stâng. Acesta avea 83 de ani și în septembrie fusese diagnosticat cu demență.

Prințul Henrik al Danemarcei s-a îmbolnăvit în urma unei călătorii în Egipt și fusese internat la un spital din Copenhaga, însă șansele de supraviețuire erau minime și medicii l-au sfătuit să meargă acasă pentru a-și petrece ultimele clipe alături de familie. „Alteța Sa Regală Prințul Henrick a murit marți, 13 februarie, la ora 23:18, în somn, la Castelul Fredensborg, reședința regală situată la 40 de kilometri de capitala daneză, înconjurat de soția sa și de cei doi fii ai lor. Avea 83 de ani” – a anunțat Familia Regală a Danemarcei printr-un comunicat de presă.

Cu toate că locul tradițional de înmormântare al cuplurilor regale daneze este la Catedrala Regală Roskilde, deocamdată nu se știe unde va fi înmormântat Prințul consort Henrik, deoarece acesta a declarat că refuză să fie îngropat împreună cu soția sa, Regina Margareta a II-a a Danemarcei. Motivul este faptul că niciodată nu a fost recunoscut ca rege consort și a fost nevoit să se mulțumească toată viața cu titulatura de prinț consort. Conform declarațiilor sale, acesta s-a considerat toată viața discriminat și a suferit că nu a fost considerat egalul soției sale. „Dacă vrea să mă îngroape lângă ea, trebuie să mă numească rege consort. Sfârșit. Nu-mi mai pasă”, a declarat în august 2017 Prințul Henrik, conform People.com

Prințul Henrik, pe numele complet Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat, diplomat francez, s-a căsătorit în anul 1967 cu Regina Margrethe a Danemarcei și a primit titlul „Alteța Sa Regală Prințul Henrik de Danemarca”. În urma căsătoriei au rezultat doi copii: Frederik Andre Henrik Christian, prințul moștenitor al Danemarcei, și Joachim Holger Waldemar Christian.

Citește și – Care sunt legăturile de rudenie dintre Familia Regală a României și Casele Regale ale Europei

Citește și – Imagini de colecție cu Familia Regală a României

Sursă foto:Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter