EXCLUSIV! Cum arăta în tinerețe Mașa, soția lui Mircea Dinescu

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 31 octombrie 2019, 13:13
Mașa, soția scriitorului Mircea Dinescu, a încetat din viață la vârsta de 58 de ani. Mașa Dinescu suferea de o boală gravă, însă până la acest moment familia nu a oferit mai multe detalii despre problema de sănătate cu care se confrunta.

Mașa Dinescu și Mircea Dinescu au trăit o frumoasă poveste de dragoste ce a traversat nu mai puțin de patru decenii, iar rodul iubirii, Irina și Andrei, cei doi copii ai cuplului, au ales tot o carieră artistică, Irina fiind o cunoscută și apreciată actriță, în timp ce Andrei cântă într-o formație.

Fotografiile cu Mașa Dinescu, față de cele cu soțul său, Mircea Dinescu, sunt extrem de rare și toate provin din cea de-a doua parte a doua a vieții. Cu toate acestea, Revista Unica deține, în exclusivitate, o imagine cu Mașa în tinerețe. Soția lui Mircea Dinescu era de o frumusețe rară, iar în imagine apare alături de cei doi copii ai săi, Irina Dinescu și Andrei Dinescu, în casa în care aceștia au copilărit.

Masa Dinescu

Mircea Dinescu avea doar cuvinte frumoase de spus despre soția lui: ”A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”.

EXCLUSIV! Cum arăta în tinerețe Mașa, soția lui Mircea Dinescu

Mașa Dinescu a fost şefa Secretariatului literar, o bună cunoscătoare de teatru român şi străin, un om de o mare calitate profesională şi umană. Provenind din familia intelectualilor Elena Loghinovskaia şi Albert Kovacs,ambii specialişti în literatura rusă, Maşa Dinescu a fost unul dintre cei mai apreciaţi traducători ai dramaturgiei ruse, multe dintre versiunile oferite de ea stând la baza unor spectacole de succes din importante teatre ale ţării, – se arată în comunicatul de presă transmis de Teatrul Naţional Bucureşti, cu referire la dispariția prematură a soției lui Mircea Dinescu.

Sursă foto: UNICA, Profimedia, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter