EXCLUSIV! Oana Tache: prima ședință foto cu băiețelul ei după naștere

De Bianca Prangate, pe

Îndrăgita și rebela Oana Tache a devenit în august mămică – iar acum îi face debutul lui #rockstarkid Petru Lucas, bebelușul ei de doar șapte săptămâni, într-o ședință foto exclusivă pentru ediția de octombrie a revistei Unica.

Oana Tache (33 de ani) a apărut pentru prima oară pe micile ecrane când avea doar cinci ani. De atunci, am văzut-o crescând sub ochii noștri: de la Abracadabra la Școala Vedetelor, de la DanceFM la ProFM, de la MTV la ProTV, de la Digital Host la statutul de singurul influencer invitat în Parlamentul European.

Astăzi, copilul rebel s-a metamorfozat și are propriul său copil: o minune de băiețel de șapte săptămâni. Îl cheamă Petru Lucas, este mai adorabil decât toate clipurile cu animăluțe din lume la un loc și părinții lui, Oana și Fillip, îl consideră deja un veritabil rock star.

Oana Tache ne-a vorbit despre experiența ei de proaspătă mămică și nu numai în ediția de octombrie a revistei Unica.

Cum decurg zilele tale de când ai născut pe 1 august?

Fiecare zi e altfel iar! E bucurie! Sunt ca la 20 de ani, când mă aventuram să descopăr lumea, numai că acum am doi parteneri de distracție pe măsură, soțul meu, Filip, și noul membru al familiei, #rockstarkid Petru Lucas. În fiecare zi, descopăr lumea lui Petru Lucas și redescopăr Lumea lu’ Tache (n.r. titlul rubricii Oanei din Unica). E incredibil câtă energie îmi dă bebelușul. Și cât curaj!

Cum s-a schimbat programul tău de când ai devenit mamă?

Sunt aceeași Oana. Mereu workaholică. Nu am fost niciodată o fană a zonei de comfort. Lucas nu mi-a îngreunat existența. Mi-a îmbogățit-o! Și nu spun asta pentru că așa dă bine. O spun din inimă, sincer. Mi-am dorit mult să trec în această nouă etapă care mi-a reamintit că ziua are 24 de ore, că e bine și sănătos să ai un program clar, că nu există alte limite decât cele pe care ni le impunem noi. 

Ai spus pe site-ul tău www.oanatache.ro că cel mic vă seamănă deja. În ce aspecte?

Sincer, Lucas e și mai mișto decât ne așteptam. E un prodigy, doar a făcut prima lui ședință foto la o lună. Are personalitatea lui deja. Sigur e mult peste noi și ne va depăși repede ca inteligență, ca toți cei din generația lui. Știe ce vrea. E un leu, născut fix pe 1 august la 12:52, un lider înnăscut. Îi place independența (nu doarme cu noi în pat și stă singurel în baby nest fără să plângă și câte 2 ore pe zi) – aici seamănă cu mine, zic eu. Dar e și încăpățânat și hotărât și aici seamănă mai degrabă cu Filip, care e mai pragmatic. Ascultăm muzică în fiecare zi și îi place – și zic eu că ne seamănă amândurora, pentru că râde mult.  

Pe ce puncte cheie din punct de vedere al educației îți dorești să te concentrezi atunci când acesta va mai crește?

Vreau să fie liber și să iubească diversitatea! Să înteleagă că oamenii pot fi de toate felurile și trebuie luați ca atare. Vreau să iubească necondiționat, pe cine vrea, cum vrea. Și gay sau trans sau bi dacă va fi, vreau să știe că e ok și să îmi împărtășească asta ca să mă pot bucura cu el de alegerile lui. Vreau să se ferească de agresivitate, atât împotriva oamenilor, cât și a animalelor.

Vreau să lupte pentru visele, idealurile, libertățile lui. Vreau să fie responsabil și conștient față de mediu. Pentru că vreau să înțeleagă toate astea de mic, îmi doresc pentru el un stil de viață eco și sustenabil, l-am înconjurat încă de acum de produse din materiale reciclabile (căruciorul lui GreenTom este 100% așa, hainuțele lui de la Adinish sunt din bumbac 100% organic, nu are jucării de lemn etc.)

Vreau să fie curajos și să încerce toate sporturile extreme. Să cânte, să danseze și să călătorească ca mine. Vreau să învețe de la tatăl lui cum stă treaba cu geologia, fizica, tehnologia etc. Vreau să ia tot ce îi place și îi face bine de la noi, dar să fie el însuși pentru că sigur va alege să fie cea mai bună versiune a lui. 

Este vreun lucru pe care ți-ai fi dorit să îl cunoști dinainte să devii mamă, dar nimeni nu ți l-a spus?

Că toate stereotipurile despre experiența sarcinii, nașterii și motherhood-ului sunt doar baliverne. Că e extrem de important sprijinul familiei, al partenerului, al prietenilor. Că cel mai important e medicul care îți urmărește sarcina. Eu o recomand pe dr. Oana Dorobanțu pentru profesionalism și umanitate în același timp. Că nu contează kilogramele în plus, atâta timp cât tu și copilul sunteți sănătoși. Vei da jos instant cel puțin 10 kilograme la naștere. Că nu contează ce îți spun unii și alții înainte și după, vei face față în stilul tău. Că alăptatul nu e o chestie îngrozitoare. Că mai bine decât să stai pe net e să chemi o moașă acasă care să te învețe câteva baby hacks.

Dar e vreo regulă pe care ai încălcat-o în sarcină sau acum, de când ai devenit mămică?

Să fii gravidă nu înseamnă că ești bolnavă! Ești în stare de orice ca și până atunci! Așa cum nici să fii mămică nu vine la pachet cu restricții. Cea mai mare nebunie am făcut-o cu două zile înainte de naștere, când m-am lăsat pe mâna fotografei Mădălina Udrescu pentru o ședință foto semi-nud pe care nu aș fi avut curaj să o fac dacă nu eram în etapa asta a vieții.

Întregul interviu poate fi citit în ediția de octombrie a revistei Unica, disponibilă la punctele de difuzare a presei începând cu 24 septembrie.

Credit foto – Mădălina Udrescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter