Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare!

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 17:43

Pedeapsa lui Harvey Weinstein a fost hotărâtă.

Harvey Weinstein, fostul producător de la Hollywood, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexzuală, potrivit tmz.com. La vârsta înaintată pe care o are (67 de ani), Weinstein are toate șansele să nu mai apuce ziua în care va fi eliberat.

Citeşte şi: Fosta soție a lui Harvey Weinstein rupe tăcerea. Primul interviu după fenomenul #Metoo

Harvey Weinstein  a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală de gradul întâi și viol de gradul al treilea de către un tribunal din New York. La alte trei capete de acuzare, precum viol și agresiune sexuală de gradul unu, acesta a fost găsit nevinovat.

Citeşte şi Harvey Weinstein, găsit vinovat de viol și hărțuire sexuală

Peste 80 de femei l-au acuzat public pe Weinstein, pentru agresiuni sexuale. Valul de acuzații nu a dus numai la decăderea sa profesională, ci și la o serie de investigații criminale care au alimentat și mișcarea #MeToo. Printre femeile care l-au acuzat pe Harvey Weinstein se numără Angelina Jolie, Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow și Madonna.

Acest caz este considerat definitoriu pentru mişcarea globală #MeToo, împotriva hărţuirii sexuale. Acest verdict este cu atât mai important cu cât va influenţa şi viitoarele procese ale unor persoane acuzate de abuzuri sexuale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter