Manuela Hărăbor a vorbit despre greutățile întâmpinate în izolare cu fiul ei care suferă de autism

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 04 decembrie 2020, 19:03

Fiul Manuelei Hărăbor (52 de ani), Andrei, are 30 de ani și suferă de autism. Recent, actrița a vorbit despre cât de greu le este celor care au o astfel de afecțiune în izolare.

Manuela Hărăbor a vorbit despre greutățile întâmpinate în izolare cu fiul ei care suferă de autism

„Nimeni nu pare să se fi gândit la copiii cu un anume retard mintal. Ce faci atunci când nu ai voie să ieși afară? Ce faci atunci când trebuie să eviți pe cât posibil aglomerația, pentru a încerca astfel să nu te contaminezi cu noul tip de coronavirus?

Oamenii bolnavi de autism și cei cu Sindromul Down au o energie în ei pe care trebuie să și-o descarce. Asta nu se poate întâmpla decât în spații deschise, în aer liber și nu chiar în văzul tuturor.

E extrem de complicat să ții în casă un copil cu retard!”, a povestit Manuela Hărăbor pentru Playtech.ro. „Am învățat după atâția ani că acești copii au un anume fel de a gândi, l-aș numi primordial.

Adică e un fel de stare pură, de la natură sau bunul Dumnezeu. Nu țin în fața lor argumentele de tipul celor sociale, ce fac ceilalți trebuie să facem și noi. Ei nu realizează asta. Pentru ei e cu totul altfel”, a adăugat actrița.

Manuela Hărăbor: „Există multe, multe alte cazuri ale unor oameni necunoscuți care nu au vrut sau nu vor să se plângă”

„Mai sunt multe momente când sunt slabă, când nu mai am putere, când clachez. De fiecare dată îmi spun același lucru. Acel puțin înseamnă să te ridici și să o iei de la capăt!

Nu sunt nici pe departe eroul zilei. Cazul meu și al fiului meu e mai mediatizat doar fiindcă eu sunt o persoană publică. Dar există multe, multe alte cazuri ale unor oameni necunoscuți care nu au vrut sau nu vor să se plângă.

Cu cazuri mult mai dificile decât al meu. Ne confruntăm zi după zi cu aceste lucruri, dar știm totodată că ne-a dat Dumnezeu și puterea de a rezista”, a mai spus Manuela Hărăbor.

Foto: Instagram / Facebook

Citește și:

Gloria Estefan a avut coronavirus: „Frica a fost cea mai mare problemă”

Actrița Draga Olteanu Matei ar fi lăsat o scrisoare românilor înainte de a muri

Alexis Sharkey, influencer din SUA, găsită fără suflare pe marginea unei șosele din Texas

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter