Meghan și Harry și-au pierdut titlurile regale. Cum se vor numi de acum

De Oana Savin, pe
Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, și-au pierdut titlurile regale, după ce au anunțat că se retrag din rolurile de seniori ai Casei Regale britanice, în scandalul numit de presa internațională „Megxit”. 

Termenii privind plecarea culului din familia regală au fost dezvăluite duminică după-amiază. Odată cu plecarea lor, în primăvară, aceștia nu vor mai fi cunoscuți ca Ducele și Ducesa de Sussex, cum sunt în prezent.

Noile lor titluri vor fi Harry, Duce de Sussex și Meghan, ducesă de Sussex.

De asemenea, nu vor mai fi ”Înălțimile Lor Regale”.

Precedentul creat de Prințesa Diana, mama lui Harry

Schimbarea mică și subtilă urmează precedentul creat de mama lui Harry, Prințesa Diana.

Când acesteia i s-a luat titlul regal în anul 1996, după divorțul de Prințul Charles, a devenit cunoscută ca Diana, Prințesă de Wales. Înainte, era cunoscută oficial ca Lady Diana Spencer, și neoficial ca Lady Di sau Prințesa Inimilor.

Harry și Meghan își vor putea păstra reședința de pe domeniul Widnsor, Frogmore Cottage, însă vor plăti chirie banii pe care i-au folosit anul trecut pentru amenajarea acesteia.

Din primăvara acestui an, cei doi duci își vor locui în America de Nord și nu vor mai avea îndatoriri regale.

De asemenea, atât Harry cât și Meghan vor fi liberi să își caute un loc de muncă, însă au promis să respecte valorile Reginei atunci când vine vorba de reclame.

Anunțul Reginei Elisabeta a II-a

După multe luni de conversații și discuții mai recente, sunt mulțumită că împreună am găsit un mod constructiv și de suport pentru familia nepotului meu”, a declarat monarhul britanic.

Harry, Meghan și Archie întotdeauna vor fi membri iubiți ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au experimentat ca rezultat al scrutinului intens din ultimii doi ani și le susțin decizia unei vieți mai independente. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă în această țară, Commonwealth și peste granițe, și sunt extrem de mândră de felul în care Meghan a devenit rapid una dintre noi”, a mai spus regina Elisabeta în comunicatul oficial.

„Întreaga mea familie speră ca înțelegerea de astăzi să le permită să înceapă o nouă viață fericită și liniștită”, a încheiat suverana.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Harry, Meghan și regina Elisabeta a IIa.

Sursă foto: Hepta, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter