Muzicianul Andre Previn a încetat din viață la vârsta de 89 de ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 01 martie 2019, 10:36
Muzicianul american de origine germană Andre Previn, recompensat cu patru premii Oscar de-a lungul carierei sale, a încetat din viață la vârsta de 89 de ani.

Anunțul a fost făcut de agenția care îl reprezenta, IMG Artists, fără a preciza și cauzele decesului acestuia, notează BBC.

Previn a fost căsătorit cu actrița americană Mia Farrow, cu care a avut trei copii biologici și trei adoptați, printre care și Soon-Yi, care mai târziu a devenit partenera de viață a regizorului Woody Allen.

Cine a fost Andre Previn

Andre Previn s-a născut pe 6 aprilie 1929 la Berlin, părinții săi fiind evrei. La vârsta de 10 ani s-a stabilit în SUA împreună cu familia sa care a fugit de persecuția nazistă. De la sfârşitul anilor ’40, muzicianul a lucrat la Hollywood ca aranjor şi compozitor, o colaborare recompensată cu patru premii Oscar pentru coloana sonoră a filmelor „Gigi” (1958), „Porgy and Bess” (1959), „Irma la Douce” (1963) și „My Fair Lady” (1964).

Acesta a compus și numeroase fragmente clasice, precum concerte și opere, printre care și „A streetcar Named Desire”. Previn a fost și dirijor, conducând mai multe ansambluri muzicale de renume – Royal Philharmonic din Londra, New York Philharmonic și London Symphony Orchestra.

Pe lângă realizările în domeniul muzicii clasice, Andre Previn era cunoscut şi ca pianist de jazz, acompaniind vedete ale genului precum cântăreaţa americană Ella Fitzgerald, trompetistul Dizzy Gillespie sau pianistul Oscar Peterson.

De asemenea, el a fost recompensat cu 10 premii Grammy pentru compozițiile sale.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter