Natalie Portman crede că a fost „sexualizată în copilărie”

De Adelina Duinea, pe

Natalie Portman (39 de ani) a dezvăluit că faptul că „a fost sexualizată” la începutul carierei sale în film a avut un impact negativ asupra identității sale și a făcut-o să nu se mai simtă în siguranță.

Actrița și-a început cariera la doar 12 ani, în pelicula Léon: The Professional. În podcastul Armchair Expert, luni, 7 decembrie, Natalie a dezvăluit că rolurile sexualizate de la începutul carierei în film au avut un impact asupra ei.

Natalie Portman crede că a fost „sexualizată în copilărie”

Portman a vorbit despre rolul ei din filmul Beautiful Girls (1996) în care personajul interpretat de ea, Marty, în vârstă de 13 ani, începe o relație cu un bărbat mai în vârstă, jucat de actorul Timothy Hutton.

Actrița a dezvăluit că pentru ea a fost clar că devenise un fel de Lolita, personaj din romanul cu același nume scris de Vladimir Nabokov despre o adolescentă care începe o relație cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea.

„Să fiu sexualizată în copilărie cred că mi-a răpit din propria sexualitate pentru că m-a făcut să-mi fie frică și să mă gândesc numai la lucruri de genul: «Sunt conservatoare ; Sunt serioasă și trebuie să mă respecți ;  Sunt deșteaptă ;  Nu mă privi în felul acela»”, a mărturisit.

„Dar la vârsta aia ai o sexualitate a ta, ai propriile dorințe și vrei să le explorezi, vrei să fii deschisă”, a continuat. „Dar nu te simți în siguranță să faci asta când sunt bărbați în vârstă în jurul tău care ar putea fi interesați. Este ceva de genul: «Nu, nu, nu, nu, nu».”

„În adolescență mi-am zis: «Nu vreau nicio scenă de dragoste sau săruturi pe platourile de filmare». Începusem să aleg rolurile mai puțin sexy pentru că îmi făceam griji legate de felul în care urma să fiu percepută.”

Actrița și soțul ei, coregraful Benjamin Millepied (43 de ani), au aniversat vara aceasta 8 ani de căsnicie. Perechea are în prezent doi copii, un fiu și o fiică, Aleph, în vârstă de 9 ani, și Amalia, în vârstă de 3.

Natalie Portman și-a continuat studiile deși deja era celebră

În anul 1999, atunci în vârstă de 18 ani și deja celebră datorită rolurilor sale din Léon: The Professional și din seria Star Wars, actrița Natalie Portman s-a înscris la Universitatea Harvard, absolvind în cele din urmă Facultatea de Psihologie.

Vorbind despre asta, Natalie a mărturisit: „Pe mine nu mă deranjează gândul că facultatea mi-ar putea ruina cariera. Aș prefera să fiu deșteaptă decât să fiu o simplă vedetă de cinema”.

Foto: Instagram

Citește și:

Elena Gheorghe, schimbare surprinzătoare de look. Cum îi stă cu părul scurt?

Ce-și dorește Marian Manole, fratele Mădălinei Manole, după ce și-a pierdut sora, mama și tatăl?

Angelina Jolie, sfaturi pentru victimele violenței domestice în perioada sărbătorilor de iarnă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter