Prințul William, primele declarații în scandalul „Megxit”

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 13 ianuarie 2020, 16:09
Prințul William a făcut primele declarații în urma izbucnirii scadalului denumit „Megxit”. Acesta a mărturisit că se simte întristat de decizia fratelui său și a soției sale.

Toată viața am fost alături de fratele meu, iar acum nu mai pot face asta. Suntem entități separate”, a declarat ducele de Cambridge, potrivit The Guardian.

Sunt trist din această cauză. Tot ce putem face și tot ce pot face eu este să încerc să îi susțin și să sper că la timpul potrivit toți vom fi pe aceeași lungime de undă. Vreau ca toată lumea să joace în aceeași echipă”, a mai spus Prințul William.

Reuniune de criză în Familia Regală

Regina Elisabeta a II-a se va întâlni, luni, cu Prințul Harry, Prințul Charles și Prințul William pentru a încerca să rezolve criza declanșată de anunțul făcut de ducii de Sussex cu privire la renunțarea la rolurile oficiale pe care le îndeplineau.

Aceștia se vor reuni la reședința reginei din Sandringham. Meghan, care se află în Canda, va participa și ea la această întâlnire, însă prin intermediul unei conferințe telefonice.

Monarhul britanic, care nu a fost consultată de ducii de Sussex înainte de a lua decizia de a se retrage din funcția de seniori ai familiei regale, le-a solicitat membrilor familiei să găsească o ieșire din această criză.

Meghan Markle a părăsit Marea Britanie

La scurt timp după ce a anunțat că ea și soțul ei, Prințul Harry, vor să petreacă mai mult timp în America de Nord și că doresc să își câștige independența financiară, Meghan Markle a părăsit Marea Britanie.

Aceasta s-a întors în Canada, unde se află în prezent și fiul ei, Archie.

Deși au anunțat că doresc să nu mai fie membri seniori ai Casei Regale, aceștia spun că nu vor renunța la titlurile lor și vor continua să o susțină pe Regina Elisabeta.

După mai multe luni de reflecţie şi discuţii între noi, am decis ca în acest an să facem tranziţia spre construcţia progresivă a unui nou rol în cadrul acestei instituţii. Intenţionăm să ne retragem din calitatea de membri ‘seniori’ ai familiei regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, continuând însă să o susţinem deplin pe Majestatea sa Regina. Avem acum în plan să ne împărţim timpul între Regatul Unit şi America de Nord, continuând să ne onorăm datoria faţă de Regină, Commonwealth şi patronajele noastre. Mutarea parţială în America de Nord ne va permite să ne creştem fiul într-o apreciere pentru tradiţia regală în care s-a născut, oferind în acelaşi timp familiei noastre spaţiul de a se concentra pe următorul capitol”, au declarat Harry și Meghan în cadrul unui comunicat.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Prințul Harry și Meghan și Prințul William.

Sursă foto: Hepta, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter