Incredibil! Regele Mihai va fi înmormântat noaptea: „Nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 15 decembrie 2017, 18:05
Casa Regală a României nu respectă tradițiile legate de înmormântarea Regelui Mihai și reprezentanții săi, începând cu Principesa Margareta, Custodele Coroanei, au primit numeroase critici.

Istoricul Ștefan Dumitrache, monarhist și directorul Muzeului Municipal din Curtea de Argeș, a atras atenția că nu se respectă nici tradițiile ortodoxe, și nici protocolul care se impune în cazul înmormântării unui fost suveran și mareșal al Armatei Române. Acesta susține, printre altele, că nu se cade ca în religia ortodoxă o persoană să fie ingropată după căderea întunericului:

Programul arată clar că nu se respectă tradiția pentru că nu va fi adus cu trenul și nu se respecta regulile pentru că nu va fi pus sicriul pe afet de tun. În plus, nu s-a mai pomenit niciodată în istorie așa ceva, ca o înmormântare să aibă loc noaptea, cred că este chiar împotriva tradiției ortodoxe. Îmi pare rău să spun că de aceastî datî lipsa de respect față de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale.” – a declarat acesta pentru ziarul Profit din Curtea de Argeș.

Din păcate, Regele Mihai nu va ajunge la groapă asemeni regilor predecesori, Ferdinand I și Carol al II-lea, care, după ce au stat două zile la Castelul Peleș și apoi în București, -unde s-a făcut întreaga ceremonie religioasă în mod specific pentru un rege, au ajuns la Curtea de Argeș cu trenul regal și sicriul a fost pus pe afet de tun, așa cum impune tradiția regală pentru un mareșal. În plus, ora decisă pentru înmormântarea propriu-zisă contravine legilor bisericii ortodoxe, deoarece la ora 18:45 – oră anunțată de Casa Regală pentru slujba de îngropare a Regelui Mihai – este deja întuneric.

Citește și – Programul funeraliilor Regelui Mihai

Citește și – De ce nu devine Regină Principesa Margareta și ce titulatură va primi, de fapt

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter