Sculptor Alin Neacșu: „Este cumplit de greu să ajungi pe piața artistică a Capitalei”

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 19 septembrie 2019, 13:59
Alin Neacșu a fost pasionat de sculptură încă din copilărie, când modela argilă și construia tot felul de forme din diverse materiale. A ales să meargă pe acest drum și sculptează în mai multe materiale deoarece această diversitate îi aduce „plaja infinită a temelor și ideilor” sale. Alin sculptează doar în materiale născute natural din pământ, precum marmură, granit și bronz. La baza creației sale stau, după cum spune el, visul și imaginația.

Citește mai jos ce ne-a dezvăluit sculptorul Alin Neacșu în exclusivitate despre artă și „meseria” de sculptor.

Când ai descoperit pasiunea pentru sculptură?

Totul a fostspontan din perioada copilăriei, modelam argilă și construiam tot felul de forme din diverse materiale. Pasiunea pentru sculptură a venit odată cu treapta I prin anul 1989 intrând mai apoi în zona serioasă a sculpturii în anul I de facultate 1993

De ce ai ales să sculptezi în mai multe materiale și nu să te specializezi pe unul singur?

Diversitatea materialelor îmi aduce plaja infinită a temelor și ideilor mele. Menționez că sculptez numai în materiale născute natural din pământ,  în special marmură și granit dar abordez și teme ce le realizez și în bronz,  acesta fiind un material fuzionat între feroase și neferoase

Care este sursa inspirației tale?

Ce frumoasă si interesanta întrebare! Visul și imaginația sunt baza creației mele, de multe ori visând în timpul nopții idei ce le schițez instant trezindu-ma din somn. E un mecanism ce nu îl înțeleg încă, dandu-mi o satisfacție aparte în viața mea.

Care este, din punctul tău de vedere, cea mai mare operă a ta?

La Craiova în parcul grădinii botanice am realizat în anul 2015 un complex sculptural înalt de 3 metri compus din 4 stâlpi ciopliti în marmură, complex sculptural dedicat maestrului Tudor Gheorghe – Păsările anotimpurilor

Este dificil să te lansezi în lumea artei? De ce?

Grea și sinuasă întrebare. Este cumplit de greu să razbati prin lumea aceasta într -o continua fugă după bani și interese. Îți trebuie mult curaj și determinare pentru a trece și a sparge ziduri politice și de mentalitate. Ca artist de provincie este cumplit de greu să ajungi pe piața artistică a capitalei dar cred că forța și stilul meu creational mă vor ajuta să ajung exact acolo unde simt și gândesc să ajung.

De ce anume este nevoie pentru a avea succes în acest domeniu?

De credința că soarele răsare în fiecare zi pe strada mea din Univers.

Cum îți promovezi operele?

Am un site din anul 2011 iar mijlocul de comunicare interumana, acest mare și fabulos  Facebook, mă ajută enorm în expunerea si promovarea operelor mele. Dețin conturi pe toate rețelele de socializare.

Care este partea favorită a muncii tale?

Începutul și sfârșitul operei de artă realizată. Exact așa as putea intitula : Agonie și Extaz

Cum decurge o zi obișnuită din viața ta?

Sunt un om obișnuit, fac sport, iubesc oamenii și viața, visez cu ochii deschiși, sunt un romantic incurabil iar  nimic și nimeni nu îmi va rapi acest privilegiu humanoid. Sunt un candidat perfect spre zeificare. Îmbrățișez cu drag cititorii dumneavoastră. Vă mulțumesc cu bucurie și frumos!

Alin Neacșu a fost numit „Artistul lunii” în numărul de octombrie al Revistei Unica.

https://www.facebook.com/sculptorneacsu

http://www.sculptor-neacsu.eu/

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu sculptorul Alin Neacșu și cu unele dintre cele mai frumoase creații ale sale.

Sursă foto: Arhivă personală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter