Tibi Ușeriu și un elvețian, singurii finaliști la ultramaratonul Yukon Arctic Ultra

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 07 februarie 2020, 13:39
Tibi Ușeriu a terminat cu bine ultramaratonul extrem de solicitant Yukon Arctic Ultra, desfășurat în Canada, aproape de Cercul Polar.

Românul a terminat pe locul doi, imediat după elvețianul Fabian Imfeld. Cei doi au fost singurii care au reușit să termine maratonul la care au participat peste 20 de oameni. Pentru Tibi, cursa de aproape 500 de kilometri a însemnat 170 de ore de efort continuu. Tibi a terminat cursa cu două degerături minore și cu o tuse puternică, pe care a reușit să o ascundă față de cei care se ocupau de verificări medicale în timpul cursei, după cum arată Digi 24.

Ultima porțiune din cursă  a fost și cea mai grea, din cauza zăpezii abundente. Tibi a explicat că ultramaratonul l-a făcut ”praf și pulbere” pe plan emoțional și că experiența avută nu se compară cu niciuna pe care a mai avut-o în trecut.

Odată terminată cursa, Tibi a scris pe pagina lui de Facebook un mesaj oficial pentru toți cei care îl urmăresc și îl admiră:

”Dragilor,

Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador.

La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic așa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile.

Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!”

În urmă cu un an, Tibi a mai încercat să participe și la Yukon Artic Ultra 2019. Însă din cauza unor probleme medicale apărute după ce a străbătut 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de minus 38 de grade Celsius, medicii l-au anunțat că trebuie să se retragă din cursă din cauza degerăturilor grave.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter