Una dintre cele mai renumite soprane din lume a murit la doar 35 de ani

De Oana Savin, pe
Una dintre cele mai renumite soprane din lume, Charity „Sunshine” Tillemann-Dick, a murit la doar 35 de ani. Artista suferea de hipertensiune pulmonară.

Charity a fost diagnosticată cu această afecțiune în anul 2004 și a avut nevoie de două transplanturi pulmonare pentru a supraviețui. Avea doar 20 de ani când a aflat că suferă de această boală care a făcut ca inima ei să se inflameze și să ajungă la o dimensiune de trei ori mai mare decât ar fi normal.

Tânăra a mers la medic după ce a început să leșine și să aibă probleme cu respirația. Această boală oferă o speranță de viață între 2 și 5 ani..

La un moment dat, fata a povestit că unul dintre medici i-a recomandat să se lase de cântat pentru a-și prelungi viața.

În anul 2009, după mai multe tratamente dificile, Tillemann-Dick a fost supusă la primul transplant pulmonar. Intervenția agresivă a lăsat-o în comă timp de o lună, iar aproape două luni nu a putut să respire singură.

Însă soprana s-a recuperat și a reușit să cânte din nou, deși existau riscuri majore să-și piardă abilitatea în urma operației.

La doar câteva luni de la operație, organisul tinerei a început să respingă plămânii, astfel că Charity a ajuns din nou pe lista de așteptare pentru un nou transplant.

În 2011, ea a apărut pe scena Teatrului Lincoln, în scaun de rotile, cu un tub de oxigen atașat.

Abia puteam să respir, dar am reușit să cânt. A fost un miracol”, declara ea atunci.

Al doile atransplant a venit în 2012, când a primit plămânii unei femei de vârstă mijlocie din Honduras.

În ciuda afecțiunii sale, Charity „Sunshine” Tillemann-Dick a devenit una dintre cele mai apreciate soprane din lume.

Miercuri, familia ei a anunțat că s-a stins din viață.

Cauza morții femeii nu este cunoscută deocamdată, însă în 2015 ea fusese diagnosticată cu o altă boală gravă: o formă rară și agresivă de cancer de piele, care ar fi apărut în urma tratamentului pe care îl urma pentru a-și ameliora simptomele hipertensiunii pulmonare.

Tratamentul pentru această formă rară de cancer a inclus chimioterapie, radioterapie, dar și o operație dificilă, în care medicii au tăiat un nerv de la nivelul feței, afectându-i mobilitatea gurii în partea stângă.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter