Vloggerița Ruxi a avut coronavirus: „Nu mi-am pierdut gustul și mirosul”

Vloggerița Ruxi a dezvăluit duminică, 1 noiembrie, că a avut coronavirus. Deși inițial nu și-a dorit să vorbească despre asta, considerând că este un subiect intim, Ruxi a aflat ceva care a convins-o să-și împărtășească experiența.

„Am avut corona. Sunt printre oamenii care au avut corona”, a spus vloggerița. Imediat apoi a dezvăluit motivul datorită căruia a ales să-și împărtășească experiența.

Vloggerița Ruxi a avut coronavirus: „Nu mi-am pierdut gustul și mirosul”

„Într-o zi, sora mea mi-a spus: «Ok, acum că ai avut corona, poți să te duci să donezi plasmă». Zic: «Ce este să donezi plasmă? Ce e aia?».

Dacă ai avut coronavirus și te-ai vindecat, sângele tău are anticorpi pentru corona și poți dona sânge pentru cei care sunt la Terapie Intensivă.”

Cei care au avut coronavirus și își doresc să doneze pot merge la orice centru de donare din întreaga țară. Acolo, sângele le va fi testat. Dacă au anticorpi și îndeplinesc celelalte condiții de donare, o pot face.

Cum s-a infectat?

„M-am văzut cu o prietenă pe 29 septembrie. A doua zi m-a sunat și mi-a zis că tatăl ei s-a simțit rău, și-a făcut testul și are corona.

«Eu m-am văzut cu tata înainte să mă văd cu tine, deci s-ar putea să fi luat și eu și tu să fi luat de la mine, mai bine stai acasă»”, a dezvăluit Ruxi.

Următoarea zi, aceeași prietenă a sunat-o și i-a spus că se simte rău. „La vreo patru zile de la contactul cu ea, mi s-a înfundat nasul rău.

Pe mine nu mă speria pentru că eu tot timpul am nasul înfundat. Mai ales acum că s-a făcut frig. (…) Seara m-a luat o durere de cap. Pe mine nu mă doare capul de obicei. Nu am probleme cu durerea de cap.

Venea [durerea] din creștet în frunte. Tot așa umbla durerea și mă durea tare în ochi. (…) Simțeam că vreau să dorm pentru că mă durea prea tare capul.”

Următoarele zile, simptomele au continuat. „Nu mi-am pierdut gustul și mirosul. La mine a fost ciudat că am avut saliva foarte sărată. Simțeam ca și cum aveam sânge în gură tot timpul.”

Apoi și-a făcut testul. Vloggerița s-a izolat timp de 3 săptămâni, una până să se testeze, iar următoarele două după diagnosticare. Per total, Ruxi crede că a fost asimptomatică. Nu a avut febră, frisoane, tuse sau stări de oboseală.

Foto: Captură YouTube

Citește și:

Simona Halep are COVID-19. Cum se simte campioana noastră?

Olimpia Melinte, noi detalii despre a doua sarcină: „Ar trebui să nasc în aprilie”

EXCLUSIV! Delia intră în pielea Văcuței Dramatice în filmul de desene animate „Aventurile Fraților Urși: Filmul”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter