Ce simbolizează florile de primăvară

Ultimul update Joi, 04 martie 2021, 10:14
Florile de primăvară aduc multă bucurie în această perioadă. Tu știi ce semnificație au cele mai populare flori din acest anotimp? Descoperă ce origini au narcisele, freziile, lalelele sau liliacul, în ce împrejurări este bine să le oferi și ce simbolizează gestul de a oferi o floare anume.

Narcisa

Simbolizează renașterea și noile începuturi, fiind sinonimă cu primăvara. În Țara Galilor, se spune că primul care vede o narcisă înflorită primăvara va fi răsplătit cu prosperitate în următoarele 12 luni ale anului, iar în China, dacă unul dintre bulbii de narcisă înflorește în perioada Anului Nou, acest lucru aduce noroc în casă.

Narcisele sunt și florile care se oferă la aniversarea a zece ani de căsătorie, spunându-se despre ele că aduc fericire. Atenție! Întotdeauna narcisele trebuie oferite în buchet, altfel, o sigură narcisă poate atrage ghinionul asupra celui care o primește.

Frezia

Delicata floare  cu parfum dulce-citrat a fost descoperită în urmă cu aproximativ două secole de dr Christian Ecklon în Africa de Sud și a primit numele de frezie în cinstea prietenului lui Ecklon, medicul german Friedrich Heinrich Theodor Freese. Ea simbolizează inocența și chibzuința și prietenia. Cu un aspect natural elegant, nu e de mirare că varietatea cea mai populară de frezie este numită balerina.

Freziile se oferă la a șaptea aniversare a unei căsătorii.

Zambila

Legenda spune că numele zambilei (Hyacinthus) și-a avea originea de la cel al unui băiat grec, Hyakinthos. Zambila simbolizează spirit jucăuș, atitudine sportivă, dar și o anume nechibzuință, ba chiar și-un strop de aroganță. Totuși, cele albastre simbolizează constanță, cele violet – întristare, cele albe – dragoste, iar cele roz – spirit jucăuș.

Laleaua

Este o declarație de dragoste în sine. Ea mai simbolizează și gloria, dar dragostea ideală. Specia este originară din Persia și Turcia a ajuns în Europa în secolul al XVI-lea, luându-și numele de la cuvântul turcesc tifon, cel din care se făceau turbanele. Pasiunea olandezilor pentru cultivarea acestor flori a atins apogeul în prima jumătate a secolului următor, când un singur bulb de o anumită varietate putea să coste cât o casă sau cât salariul unui om pe 10 ani!

În limbajul florilor, un buchet de lalele înseamnă eleganță și grație.

Liliacul

Povestea liliacului ne duce în mitologia greacă. Captivat de frumusețea nimfei Syringa (numele științific al liliacului), Pan, zeul pădurilor și al câmpurilor, a urmărit-o pe aceasta prin natură. Înfricoșată de pasiunea lui Pan, Syringa a preferat să scape de el transformându-se într-un arbust cu flori parfumate.

În funcție de cum înflorește liliacul, țăranii stabilesc dacă va fi o primăvară timpurie sau nu. Floarea simbolizează primii fiori ai dragostei, iar liliacul alb semnifică inocența tinereții. Se obișnuiește să se ofere liliac la cea de-a opta aniversare a unei căsătorii.

Știi cum arată și cum se îngrijește magnolia?

Înfloresc primăvara și florile de branduse. Află cum se îngrijesc

Sursa foto – 123RF, shutterstock.com

Citește și:

Florile de nuntă pentru zodii

8 martie: Alege cele mai frumoase aranjamente florale pentru femeile dragi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter