8 lucruri pe care nu le știai despre Laura Codruța Kovesi

De Adina Radu, pe Ultimul update Joi, 19 septembrie 2019, 16:32

Laura Codruța Kovesi a devenit noul procuror-șef european, dar dincolo de sfera profesională este o femeie discretă, căreia nu îi place publicitatea. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre una dintre cele mai puternice femei din România, potrivit Psychologies.ro.

Deși i s-a spus de la început că „Procuratura nu-i pentru femei“ și că repartizările în funcții se făceau în favoarea bărbaților, Kovesi a ajuns să conducă Direcția Națională Anticorupție, cea mai respectată instituție din România.

Laura Codruța Kovesi a fost prima femeie procuror-general din România la doar 33 de ani. Cel mai puțin cunoscut lucru despre șefa DNA este faptul că a fost baschetbalistă în adolescență, ajungând chiar vicecampioană europeană în 1989 cu echipa națională de baschet feminin-cadete a României.

Kovesi lucrează de ani buni într-un mediu predominant masculin și crede că “trebuie sa faci un efort mai mare sa dovedesti ca esti la fel de competitiva ca ei”. Nimeni nu credea că va reuși, nici măcar prietenii ei.

În 2012, Traian Băsescu a decorat-o pe Laura Kovesi cu Ordinul Național “Steaua României”. Kovesi a primit diverse distincții și premii și din afara țării, Premiul „Femei curajoase din România” din partaea ambasadei SUA și Legiunea de Onoare din partea Republicii Franceze.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter