Cum să faci cele mai reușite fotografii cu telefonul. Sfaturi din partea profesioniștilor care alcătuiesc juriul celei mai mari competiții foto-video din lume

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 31 iulie 2020, 15:27
MATERIAL SUSȚINUT DE HUAWEI

În ciuda tuturor obiceiurilor la care am fost nevoiți să renunțăm în 2020, există și vești bune! HUAWEI revine și în acest an cu competiția de fotografie Next Image și invită toți utilizatorii să își spună poveștile prin imagini surprinse cu telefoanele HUAWEI. Așadar, dacă vrei să îți faci cunoscute abilitățile artistice întregii lumi, nu mai sta pe gânduri. Au mai rămas doar două zile în care te poți înscrie în competiție.

Huawei Next Image 2020 îți dă ocazia să te exprimi așa cum simți, prin imagini sau videoclipuri care surprind lumea din jur exact cum o vezi tu – pentru că fiecare fotograf are propriul său stil și propria tehnică, însă cu toții au în comun pasiunea pentru estetică și frumusețe.

Competiția este una globală – în acest moment s-au înscris peste 700.000 de utilizatori din întreaga lume, dintre care peste 2.000 din România, însă asta ar putea fi motivația perfectă pentru a te alătura comunității de fotografie mobilă HUAWEI, indiferent dacă ești la început de drum sau ești profesionist în domeniu. În plus, premiile sunt spectaculoase – de la cele mai noi și performante smartphone-uri Huawei P40 Pro, până la marele premiu de 10.000 de dolari.

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care vor să se înscrie în concurs, sau care pur și simplu vor să facă fotografii mai bune, juriul, format din persoane importante din industrie, a oferit și câteva trucuri utile. Iată-le mai jos:

 

  • „Este important ca un fotograf să lucreze la o idee sau la un proiect specific într-o locație de care este interesat și pasionat. Dacă stabilește o relație emoțională puternică cu subiectul, acesta poate obține rezultate remarcabile.”, spune Steve McCurry, fotojurnalist premiat și autorul fotografiei „Fata afgană”.

 

  • „Fotografia și psihologia nu sunt domenii atât îndepărtate precum am tinde să credem. Atunci când sunt exersate corect, ambele discipline descoperă profunzimea subiectului lor – vor să afle, să descrie ș i să înțeleagă pe deplin comportamentul unic al protagonistului. (…) Atunci când analizez o fotografie, caut o simplitate fără efort a exprimării, o compoziție excelentă care să se împletească cu mesajul imaginii.”, completează Elizaveta Porodina, artist, fotograf și psiholog.

 

  • „Acesta este un moment rar în istorie. Este prima pandemie de la inventarea camerelor digitale și a telefoanelor dotate cu camere foto, perioadă în care trebuie să acționăm împreună pentru a ne păstra sănătatea. Cred că imaginile care explorează pandemia și reacțiile noastre vor fi foarte interesante. Suntem distanțați, dar avem o activitate și acțiuni zilnice similare. Ar fi foarte interesantă surpinderea comportamentelor de masă ca proiect de grup pe internet. O modalitate mai simplă de utilizare a camerei foto în timpul pandemiei este fotografia macro, care poate prezenta foarte multe detalii clare din fiecare colț al casei. Plantele și alimentele au un întreg univers de texturi de explorat.”, declară Reuben Krabbe, fotograf de natură și sporturi extreme.

 

  • „Încerc să îmi spun povestea prin viziunile și interpretările din mintea mea, dar pentru mine povestea aparține, de fapt, privitorului. Acesta contemplă și creează propria sa poveste, filtrată prin propriile experiențe și puncte de vedere asupra poveștii mele și sper să îi inspir să facă asta atunci când privesc lucrările mele.”, concluzionează Karolina Henke, renumit fotograf de modă și fine art. 

 

Așadar, dacă vrei ca talentul tău să devină cunoscut, intră în competiție până pe 31 iulie! Iar dacă simți că mai ai nevoie de puțină inspirație, vizionează chiar acum videoclipul dedicat Huawei Next Image 2020.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter