Modificări pe care le poți face în baia ta când vrei o schimbare cu efort minim

Când nu ai suficient timp sau un buget necesar pentru o renovare în adevăratul sens al cuvântului, există câteva mici modificări pe care le poți face pentru a oferi un nou aspect băii tale. Acestea nu trebuie să fie scumpe sau complicat de efectuat, ci să fie cât mai creative și să pună întreaga încăpere într-o nouă lumină. Într-o baie mică poți crea senzația de spațiu prin mici trucuri simple, iar o baie demodată poate fi readusă la viață în doar câțiva pași. Iată sfaturile care te vor ajuta să pui în aplicare un plan de succes:

Înlocuiește piese de bază

Dacă nu ai schimbat de prea mult timp piesele de bază din baie, precum cada, poate ai observat că acestea încep să arate uzate sau degradate. Dacă nu vrei să te apuci de renovare, înlocuiește piese precum chiuveta sau bateriile. Chiuveta baie poate fi aleasă într-o formă pătrată, dacă vrei să schimbi designul băii într-unul modern. În funcție de bugetul pe care îl ai, poți alege și baterii moderne, chiar dacă cele vechi încă funcționează. Împrospătarea estetică a băii te va ajuta să te bucuri de un nou nivel de confort și să te inspiri pentru restul casei de asemenea. Pașii mici îți vor permite să cheltui mai puțin și să extinzi proiectul de renovare pe o perioadă mai lungă. Profită și de perioada reducerilor pentru a achiziționa piesele care îți plac și prin care poți schimba aspectul băii tale.

Creează senzația de înălțime

Un sfat important pentru băile de apartament și pentru cele de dimensiuni mici: alege corpuri de iluminat care nu atârnă, precum lustrele și candelabrele, și instalează spoturi și plafoniere. O oglindă mare sau corpurile de mobilier cu oglindă pe uși te vor ajuta să creezi senzația de spațiu într-o baie de dimensiuni mici. De asemenea, dacă mobilierul fură din spațiu, optează pentru rafturi sau corpuri suspendate. Pe suprafața acestora poți depozita lucruri necesare pentru îngrijirea personală zilnică, dar și plante, precum ferigile. Plantele curgătoare vor aduce natura mai aproape de spațiul tău de relaxare și vor atrage atenția în zona superioară a spațiului. În acest fel poți adăuga și un strop de culoare într-o baie albă, fără a fi nevoită să schimbi gresia sau faianța.

Folosește ușile din sticlă

Unul dintre elementele care restrâng spațiul într-o baie este perdeaua de duș. Fie că ai cadă sau duș walk-in, este recomandat să instalezi uși sau pereți din sticlă. Paravanele de acest tip pot fi folosite și dacă ai cadă. Desigur, când va veni momentul și dacă baia ta este de dimensiuni foarte mici, înlocuiește cada cu un duș tip walk-in. Acesta va avantaja mai mult spațiul și va oferi o soluție pe termen lung la problema spațiului din baie. Însă, dacă iubești relaxarea și îți place să te delectezi cu băi după zilele lungi, cada va rămâne punctul central al acestei încăperi și va trebui să te concentrezi pe alte elemente care pot fi schimbate.

Modificările mici pot avea efecte puternice, așa că fă-ți planul în jurul acestora. Nu uita nici că baia este un spațiu important pentru starea de bine a întregii familii și trebuie decorată în echilibru cu întreaga locuință.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Romstal

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter