(P) 5 lucruri pe care nu le știai despre luminile LED

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 24 septembrie 2020, 22:54

Beneficiile luminii LED recomandate de FOREO

În trecut, când ne gândeam la luminile LED, ne aminteam adesea de discotecile cu atmosferă LED. Cu toate acestea, dioda care emite lumina – aka LED – este mai mult decât atât. Lungimile de undă diferite ale luminii LED, inclusiv cea albastră și cea roșie, pătrund în piele la adâncimi diferite. Pătrunderea poate declanșa procese biologice care ajută pielea să întinerească și să se vindece. Acest tratament căutat vine la pachet cu dispozitivul UFO 2 lansat recent de FOREO și în ceea ce urmează vei afla lucrurile pe care, probabil, nu le știai despre luminile LED:

1. Terapia cu lumină LED a fost inițial dezvoltată de NASA.

NASA a început să folosească terapia cu lumină LED în experimentele de creștere a plantelor în misiunile navetelor lor spațiale. La scurt timp, au descoperit că această tehnică permite pătrunderea luminii adânc în țesuturi, ajutând la vindecarea rănilor și refacerea țesuturilor. În zilele noastre, tehnologia cu lumină are multe aplicări, aducând chiar alinare pacienților care suferă de cancer, prin reducerea efectelor adverse cauzate de radiații și chimioterapie.

2. Razele roșii și infraroșii pot ajuta la reducerea celulitei.

A fost dovedit faptul că razele roșii și infraroșii stimulează circulația sângelui și, prin urmare, producția de colagen și elastină – inversarea descompunerii colagenului tipic celulitei. 

Terapia cu lumină roșie este renumită pentru refacerea pielii deteriorate și îmbunătățirea fermității pielii, așa că, puteți spune adio semnelor îmbătrânirii și să vă bucurați de un aspect mai tânăr.

3. Terapia cu lumină LED poate ajuta pielea deteriorată de soare.

Terapia cu lumină LED, în special lumina galbenă, mărește capacitatea pielii de a se recupera de la arsuri solare, în timp ce calmează și reduce roșeața. În plus, nu conține raze ultraviolete, astfel încât este complet sigură pentru utilizarea regulată. Spre deosebire de alte metode mai agresive, cum ar fi terapia cu laser, LED-urile nu vă ard pielea și nu provoacă durere.

 4. Lumina verde are un efect calmant asupra oamenilor și ajută la reducerea durerilor cronice.

Cunoscută pentru tonurile pielii de seară și efectele sale strălucitoare, lumina verde a reprezentat o bază excelentă a studiilor asupra terapiei cu lumină pentru Dr. Mohad Ibrahim, profesor la Universitatea din Arizona. Unele dintre cele mai impresionante descoperiri ale sale au fost efectele luminii verzi asupra migrenelor și durerilor cronice. Datorită proprietăților sale analgezice și capacității de a inversa durerea neuropatica, terapia cu lumină verde a devenit o metodă revoluționară în combaterea diferitelor tipuri de dureri cronice.

5. Expunerea la lumină crește nivelul de testosteron și duce la o satisfacție sexuală mai mare la bărbații cu dorință sexuală scăzută.

Lumina albă întărește aspectul pielii și reduce umflăturile, însă asta nu este tot. Numeroase studii arată că, într-adevăr, terapia cu lumină stimulează impulsul sexual și ajută la creșterea nivelului de testosteron. Unul dintre acestea este un studiu realizat de Prof. Andrea Fagiolini, de la Departamentul de Sănătate Mintală din cadrul Universității din Siena, Italia. Studiul ei a descoperit o relație intre expunerea la terapie cu lumină și o creștere a nivelurilor de LH – un hormon hipofizar numit hormon luteinizant, care crește nivelul de testosteron la bărbați.

Găsești o terapie cu lumină LED cu spectru complet, cu toate beneficiile sale, în cel mai recent dispozitiv de îngrijire facială FOREO, UFO 2 disponibil pe www.douglas.ro și   www.foreo.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter