(P) Cum arată dormitorul Feng Shui perfect amenajat şi cum te poate influenţa!

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 07 decembrie 2020, 22:44

Pentru că dormitorul trebuie încărcat exclusiv cu energii pozitive, o soluţie în acest sens este amenajarea să Feng Shui. În filosofia Feng Shui, dormitorul este cea mai importantă încăpere din locuinţa. Este cel mai personal spaţiu, în care liniştea şi relaxarea sunt primordiale.

Recomandările din partea Rame-pat.ro au ca scop crearea unui dormitor care să emită doar energii bune. În timpul somnului, utilizatorii camerei pot fi afectaţi de energiile nepotrivite ale unui dormitor amenajat necorespunzător.

Tehnicile de amenajare interioară Feng Shui sunt potrivite chiar şi pentru începătorii care îşi doresc un dormitor mai „luminos”. De asemenea, sunt esenţiale pentru cunoscători, care au ca scop îmbunătăţirea fluxului chi din locuinţa.

  1. Soluţia pentru un flux constant de energii pozitive: mecanismul de pat rabatabil

Patul şi poziţionarea să reprezintă un pas important în amenajarea corectă a camerei. Aspectele de care trebuie să ţină cont utilizatorii sunt următoarele:

  • patul este orientat către uşă, dar nu direct în faţa sa;
  • spaţiul din jurul patului trebuie să fie generos;
  • patul nu trebuie aşezat pe un perete comun cu baia;
  • atunci când stă în pat, persoana nu trebuie să aibă picioarele îndreptate către uşă direct;
  • tăblia patului se va aşeza pe un perete solid;
  • proprietarii trebuie să investească într-un pat king-size şi o saltea confortabilă.

Spaţiul din jurul patului poate fi mărit cu ajutorul unui mecanism pat rabatabil. Este soluţia optimă pentru că încăperea să aibă un flux de energii pozitive întotdeauna.

Un mecanism pat rabatabil pentru 2 persoane are rolul de a optimiza spaţiul din cameră pe parcursul zilei. Cu un asemenea mecanism, patul sau canapeaua vor ocupa mult mai puţin spaţiu şi va da încăperii un aer aerisit şi spaţios.

  1. Culorile potrivite unui dormitor Feng Shui

Culorile dormitorului influenţează major starea de spirit. Tonurile pastelate sunt cele care creează armonie: alb, galben pal, ivoire, roz pudrat sau lila.

Pentru că între energia masculină (Yang) şi cea feminină (Yin) trebuie să se afle în echilibru într-un dormitor de două persoane, culorile specifice trebuie să se armonizeze unele cu celelalte.

Aşadar, culorilor pastelate Yin li se vor adăuga cele reci, Yang: albastru, galben său portocaliu.

  1. Perechile: secretul armoniei în dormitor

Accesoriile din cameră, precum pernele sau lămpile, trebuie să fie în număr de câte două din fiecare. La fel se întâmplă şi când vine vorba despre obiectele de mobilier, cum ar fi fotoliile sau noptierele. Aceasta recomandare din partea specialiştilor nu se adresează doar cuplurilor, ci şi persoanelor singure.

  1. Biblioteca nu îşi are locul în dormitor!

În acest caz, recomandările au în vedere rafturile de cărţi şi nu o singură carte aflată pe noptieră. Bibliotecile emit energii constat, ceea ce înseamnă nelinişte pentru oameni. De aceea, locul potrivit pentru cărţi este în birou, unde energiile transmise de cărţi pot fi folosite în mod productiv.

Alte secrete ale unui dormitor Feng Shui sunt următoarele:

  • dispozitivele electronice trebuie reduse pe cât posibil;
  • aşternuturile trebuie să fie confecţionate din materiale, precum; bumbac organic, satin, catifea;
  • aşezarea câtorva lumânări în cameră;
  • lipsa oglinzilor în cameră;
  • uleiurile esenţiale folosite alături de difuzoare sau lumânări.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter