(P) Ghid de stil: cum să porți mai multe bijuterii în același timp, fără a crea un look încărcat?

De Unica.ro, pe

Ori de câte ori vrei să-ți reinventezi stilul sau să-ți schimbi look-ul, accesoriile sunt cele care te pot scoate din impas! Indiferent dacă porți bijuterii din aur, argint sau diverse metale, orice ținută va arăta mai bine atunci când o accesorizezi corespunzător. Cu toate acestea, multe femei se tem să poarte un număr mare de bijuterii, pentru a nu crea un look prea încărcat. 

Câtă vreme ții cont de echilibru, ținuta ta va rămâne în continuare una simplă și cu mult bun-gust. Iată, așadar, cum poți face acest lucru!

Care sunt bijuteriile pe care le poți purta?

Este recomandat ca bijuteriile alese să fie simple, pentru a le asorta ușor, și de calitate, pentru a te putea bucura de ele ani la rând. În funcție de stilul care te caracterizează, poți opta fie pentru modele minimaliste, fie pentru bijuterii statement, care te vor scoate din anonimat de fiecare dată.

Iată câteva piese versatile, care nu trebuie să-ți lipsească din cutia cu bijuterii:

  • un șirag de perle, care poate fi purtat cu o bluză, cu o rochie sau cu o cămașă elegantă;
  • un lănțișor fin cu pandantiv, care se poate purta cu un tricou sau cu o bluză;
  • o pereche de cercei cu șurub, ușor de asortat, la care se adaugă cerceii eleganți, precum cei candelabru, ideali pentru ținutele formale;
  • inele, în funcție de materialul și forma dorite – poți opta, de exemplu pentru inele din argint pentru damă, care se vor integra de minune în toate outfiturile tale;
  • brățări – atât late, cât și subțiri, care se pot asorta atât la ținutele casual, cât și la cele elegante;
  • ceasuri cu brățări de piele sau de metal, pe care le poți purta zilnic, la orice ținută.

Evidențiază cel mult două zone de interes

Ai multe bijuterii, dar nu știi cum se le asortezi corect? Pentru a evita crearea unui look încărcat, ține cont de următoarele recomandări:

  • Alege doar două zone pe care să le evidențiezi, aflate la distanță una față de cealaltă: urechile și degete, gâtul și încheieturile. Astfel, un lănțișor poate fi asortat cu o brățară, iar cerceii vor arăta minunat însoțiți de câteva inele, în timp ce lănțișorul va fi completat de o pereche de cercei fini.
  • Ai grijă la dimensiunile bijuteriilor! Dacă porți cercei mari, nu este indicat să optezi pentru un colier statement, spre exemplu. În schimb, poți alege un inel cu piatră mare sau brățări suprapuse.

Folosește un mix de bijuterii

De regulă, se recomandă folosirea unui singur metal atunci când vorbim despre bijuterii. Totuși, dacă ții cont de următoarele trucuri, te poți abate de la regulă, fără să compromiți în vreun fel bunul-gust:

  • Poți să porți bijuterii în metale diferite, în proporții inegale – o parte aurii și o parte argintii, astfel încât una dintre ele să domine. În plus, evită să combini accesorii cu aspect patinat și învechit cu bijuterii lucioase și strălucitoare.
  • Dacă porți o brățară cu trei culori, din cupru, aur și argint, mizează pe folosirea unui lănțișor care urmează aceeași linie.

Bijuteriile reprezintă „sarea și piperul” unei ținute, de aceea contează cum le asortezi. Din fericire, poți purta mai multe bijuterii în același timp, fără să obții un aspect încărcat, dacă ții cont de sfaturile de mai sus!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter