(P) Importanța hrănirii părului cu produse de calitate precum uleiul și șamponul Alfaparf Milano

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 29 iunie 2020, 14:21

Uleiul și șamponul Alfaparf Milano sunt probabil cele mai bune de pe piață, atunci când vorbim de produse pe care “părul tău le iubește”!

Tu cumperi șamponul de la un salon de coafură, de la farmacie sau, pur și simplu, îl cumperi pe cel mai ieftin de pe rafturile supermarketului? Folosești vreodată produse extra de îngrijire, precum uleiurile sau măștile de păr? Chiar se simte vreo diferență asupra părului tău atunci când folosești produse de calitate sau este doar un mit?

Da, potrivit celor mai mari experți, produsele de calitate pentru păr, produse precum uleiul si samponul Alfaparf Milano, fac diferența atunci când ne îngrijim părul. Desigur, pentru a folosi corect astfel de produse, depinde de tipul tău de păr și de ce problema trebuie să rezolvi. Magazinul online beauty4ever.ro îți poate oferi produse de calitate superioară precum cele de la Alfaparf Milano, realizate de specialiști precum medici dermatologi și experți în podoaba capilară. Produsele sunt rezultatul a multor ani de cercetări, de succese și eșecuri.

De exmplu, poate nu știați însă abia în anii 1900 a fost introdus pe piață ceea ce considerăm acum șampon. În 1927 a început să fie vândută prima formă de șampon lichid. Cuvântul șampon a evoluat din cuvântul indian „champu”, un tip de masaj pentru cap și corp, folosindu-se un ulei parfumat. Funcția principală a șamponului este cea a unui detergent conceput pentru a îndepărta uleiul de pe scalp și păr.

Uleiul din părul tău se numește sebum, este produs de glandele sebacee din tot corpul, dar se observă mai ales pe păr. Se “scurge” peste fibrele de păr pentru a ajuta părul să fie mai neted și mai puternic. Sebumul este un ulei gras, așa că particulele de praf sau alte elemente din aer se lipesc destul de bine. Acesta este motivul pentru care părul tău capătă miros și un aspect uneori nu prea plăcut.

Majoritatea șampoanelor curăță uleiul cu substanțe chimice cunoscute sub denumirea de surfactanți. Alte ingrediente sunt acolo pentru a adăuga culoare șamponului, pentru a oferi parfum, pentru a menține ingredientele stabile, pentru a crește termenul de valabilitate, pentru a ajuta ingredientele să rămână uniform amestecate și să mențină un pH adecvat. Însă, îndepărtarea agresivă a sebumului de pe păr nu este recomandată. De aceea, pentru a păstra sănătatea părului și a-l spăla fără a-i afecta compoziția naturală, trebuie să folosești numai săpun de calitate.

Desigur, în această decizie intră și o mulțime de alte variabile, cum ar fi: dacă îți îndrepți sau îți vopsești părul, cât de mult păr ai, dacă transpiri și dacă te murdărești mai mult pe parcursul zilei și ce tip de ten și scalp ai. Desigur, dacă ai anumite probleme cu scalpul, cel mai bine este să vorbeșți cu un dermatolog. De asemenea, poate merită să ceri stilistului tău sfaturi pentru a-ți gestiona mai bine sănătatea părului.

De ce atâta grijă pentru păr?

Părul este un sistem integrat cu un comportament chimic și fizic particular. Este o structură complexă a mai multor componente morfologice care acționează ca o singură unitate. Deteriorarea părului cauzată de utilizarea procedurilor chimice poate fi minimizată, evitată sau reparată prin utilizarea corectă a produselor de îngrijire a părului. Cosmeticele pentru păr pot îmbunătăți hidrofobicitatea părului, pot consolida cuticulele și pot reduce la minimum sarcinile electrice și forțele de frecare. Când este umed, părul poate fi întins cu 30% din lungimea lui inițială, fără deteriorare. Cu toate acestea, schimbările ireversibile apar atunci când părul este întins între 30% și 70%.

Întinderea până la 80% provoacă ruperea lui. Tratamentul chimic excesiv sau repetat, obiceiurile de îngrijire și expunerea la un mediu toxic produc schimbări în textura părului și, în cazuri extreme, pot duce la ruperea părului. Utilizarea produselor cosmetice de calitate, precum șampoanele, balsamurile, uleiurile și măștile Alfaparf Milano pentru păr poate reface deteriorarea cuticulelor și pot preveni casarea părului.

Șampoanele nu sunt numai produse de curățare a scalpului, dar acționează indubitabil prevenind deteriorarea axului părului. Multe boli ale scalpului sunt, de asemenea, tratate de ingrediente active care se adaugă la formulările șamponului. Este de dorit ca indiferent de boală sau afecțiune (dermatită, seboree, alopecie, psoriazis), firele de păr să fie păstrate prezentabile din punct de vedere estetic, păstrându-i părului moliciunea și strălucirea în timp ce tratăm scalpul.

Balsamurile sunt utilizate pentru a reduce frecarea, a descurca părul și a minimiza efectul de electrizare. Balsamurile acționează prin neutralizarea încărcăturii electrice negative a firului de păr, prin adăugarea de sarcini pozitive și prin ungerea cuticulei care reduce hidrofilicitatea fibrei. Acestea conțin substanțe antistatice și lubrifiante care sunt împărțite în 5 grupe principale: polimeri, uleiuri, ceară, aminoacizi hidrolizați și molecule cationice.

Uleiurile joacă un rol important în protejarea părului în fața deteriorării. Unele uleiuri pot pătrunde în păr și pot reduce cantitatea de apă absorbită în păr. Uleiul poate umple golul dintre celulele cuticulelor și poate preveni pătrunderea substanțelor agresive, cum ar fi agenții tensioactivi în folicul.

În concluzie…

Părul sănătos arată curat, strălucitor, moale, plăcut la atingere, nu se electrizează și are o anumită suplețe atunci când clătinăm capul. Pentru a avea acest lucru, aveți nevoie nu numai de o sănătate generală bună și de un regim alimentar echilibrat, ci și de o rutină zilnică de întreținere și îngrijire a părului. Sampoanele, măștile de păr, uleiurile și balsamurile de astăzi reprezintă unii dintre factorii responsabili pentru a ajuta părul să pară sănătos prin diversele lor ingrediente. Calitatea acestor produse este importantă și acest lucru este recunoscut în unanimitate atât de medici, cât și de experții în frumusețea părului. Pentru a face chiar acum o schimbare, alege cele mai bune produse pentru părul tău, precum cele de la Alfaparf Milano pe care le vei găsi la magazinul beauty4ever.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter