(P) Sfaturi privind amplasarea corpurilor de mobilier baie astfel încât toate elementele să fie în armonie deplină

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 08 decembrie 2020, 21:45

Când vine vorba despre amenajarea băii, cel mai important lucru este te asiguri beneficiezi de tot confortul posibil atunci când o utilizezi.

Cel mai adesea, piesele de mobilier sunt trecute cu vederea deoarece de multe ori oamenii preferă achiziționeze seturi care cuprind toate elementele esențiale pentru o baie. Însă, de multe ori, aceste seturi nu reușesc corespundă întotdeauna cu caracteristicile spațiului pentru care se adresează deoarece fie sunt supradimensionate și ocupă mult din spațiul util fie nu conțin suficient spațiu de depozitare.

Aspecte de care trebuie ții cont atunci când alegi mobilier baie

Atunci când vine vorba despre amenajarea casei trebuie ții cont de toate datele importante precum mărimea spațiului, nivelul de luminozitate, posibilitățile de mobilare și nu numai. De asemenea, trebuie faci o planificare a modului în care vrei amenajezi spațiul începând de la a decide care va fi stilul de design, obiceiurile pe care le ai atunci când folosești baia și funcționalitatea corpurilor de mobilier.

Atunci când ai un spațiu mic în baie, cum ar fi cele din blocurile de apartamente construite înainte de anii ’90, este important îți configurezi spațiul astfel încât toate elementele fie în armonie deplină. Funcționalitatea și calitatea pieselor de mobilier baie alese trebuie fie printre primele aspecte care trebuie urmărite atunci când le achiziționezi deoarece sunt elemente care trebuie reziste la condițiile la care sunt supuse.

În orice baie vei avea nevoie de un dulap în care ții prosoape și alte accesorii utile fie suspendat sau amplasat pe pardoseală, o mască pentru lavoar, polițe și nu numai. Numărul pieselor de mobilier se decide în funcție de mărimea spațiului disponibil iar dacă baia este de dimensiuni mici atunci cel mai bine este se utilizeze spațiul și pe verticală. Iar această regulă este valabilă și în cazul alegerii numărului de accesorii care vor fi utilizate pentru personalizarea spațiului.

Ține cont de caracteristicile design-ului pentru a obține amenajări în revistele de specialitate.

Design-ul băii trebuie fie unitar și fie alese corpuri de mobilier baie care completeze armonios spațiul. În cazul în care vorbim despre o baie mică este bine lași spațiul cât mai aerisit și alegi mobilier de dimensiuni mai mici, având culori mai deschise care pot ofere senzația de luminozitate mai mare în baie.

Dacă ai o cabină de duș atunci vei putea economisi spațiul mai ușor șî amplasezi mai convenabil mobilierul pentru baie.

Mobilarea băii trebuie țină cont de stilul de amenajări interioare ales și menții caracteristicile acestuia. De exemplu, stilul vintage are nevoie de mobilier baie specific, de obiecte sanitare din bronz și alte elemente specifice acestui stil. Așadar, vei alege elemente care se potrivească între ele și fie specifice stilului de amenajări.

Respectând aceste câteva sfaturi va fi mai simplu amenajezi baia și vei putea alege mobilierul potrivit. Baia ta va deveni o oază de relaxare și toate elementele se vor complete armonios.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter