(P) #UpgradeYourself. Dani Oțil, despre pasiuni, Home Office și planuri de sărbători

De Unica.ro, pe

Dacă l-ai întreba pe Dani Oțil cât cântărește pisica lui tigrată, #Gălușcă, ți-ar răspunde fără ezitare: cât laptopul Huawei MateBook X. Prezentatorul TV este impresionat de noul lui device inteligent, mic și performant, care cântărește doar 1 kg. Mai mic decât o foaie de hârtie A4, cu o grosime de numai 13,6 mm și ultraportabil, dispozitivul a revoluționat industria cu filosofia sa inovatoare de design. Pe Dani Oțil l-a cucerit precum o felină agilă. Despre pasiuni, Home Office și dragostea în vremea pandemiei, în interviul de mai jos.

Material realizat cu sprijinul Huawei CBG România.

Cum ai descrie anul 2020? Care au fost cele mai intense momente din punctul tău de vedere?

Am început anul cu planuri mari, ca mulți dintre noi. Apoi a venit luna martie și ne-am oprit din tot. Problema e că ne-am oprit și din sperat. Mi-a luat ceva să mă redresez. M-a afectat (și mă afectează) incertitudinea. Ce facem cu munca, afacerea, sportul, cursele etc.? Cel mai intens am trăit revenirea la curse, mă gândeam că reușim să ne întoarcem anul ăsta. Prima cursă de SuperRally mi-a adus de altfel și prima victorie la general.

Oamenii s-au putut bucura de emisiunea ta și a lui Răzvan pe toată perioada stării de urgență. Cum a fost pentru tine să te adaptezi la noua realitate în contextul profesiei pe care o ai?

A fost greu. Patru ore fără invitați, e greu. Ceea ce nu se vedea la TV însă era și mai greu. Situația era gravă și incertă, iar noi trebuia să continuăm să facem divertisment. Nu am fost ”fake” în viața mea. Nu mi se părea corect să jucam un rol nici în acea situație. Așa că spuneam adevărul. Am avut zile foarte proaste, iar oamenii au apreciat sinceritatea.

Ce te face fericit în perioada asta plină de incertitudini?

Parcă mă fac fericit mai multe lucruri simple. O ieșire la pădure mi se părea banală. Acum mă bucur de fiecare minut. Un antrenament la sală, o cursă, statul cu pisica…

La emisiune, la filmări, la restaurant, pe circuit. Cum reușești să ții pasul cu toate activitățile?

Cheia e să ai un program riguros și să rămâi conectat. Recunosc că mă ajută mult tehnologia. Antrenamentele, progresul, programul zilnic, organizarea mailurilor, azi toate stau în ceas, telefon și laptop. Într-o altă era tehnologică probabil era imposibil, însă acum am ajuns în punctul în care pot transforma telefonul și laptop-ul HUAWEI MateBook X într-un dispozitiv unic, printr-o singură atingere. Apel primit pe telefon? Îl preiau direct de pe laptop. Vreau să editez o poză din telefon pe un ecran mai mare? MateBook X e gata să mă ajute.

dani otil

Care este arma secretă a unui antreprenor de succes?

Capacitatea de a te pune des și în pielea clientului și a angajatului, după care să sari înapoi în pielea ta.

Ți-ai descoperit noi pasiuni, mici sau mari, anul acesta? Dacă da, care?

Mi-am luat pisică și simulator. Următorul lockdown nu mă mai prinde atât de nepregătit. (Zâmbește)

Tehnologia a ajuns să joace un rol mai important ca oricând în viețile noastre în contextul actual – pentru tine cum stau lucrurile pe acest plan?

Acum am ieșit dintr-un meeting online. În sfârșit, s-au convins și alții că nu trebuie să ieșim la masă sau să ne vedem la birou pentru orice proiect, pentru orice discuție. Am câștigat timp. Mă ajută mult aici și laptop-ul, pe care îl pot muta și instala rapid oriunde. Practic, am la îndemână un Mobile Office complet, oriunde și oricând. Camera web integrată discret în tastatura laptop-ului HUAWEI MateBook X este un alt punct forte, care îmi aduce un plus de siguranță.

De asemenea, la restaurant am reușit anul acesta, tot cu ajutorul tehnologiei, să implementez lucruri pe care mă chinuiam de 4 ani să le introduc. Acum s-au dezvoltat natural.

În ce fel se integrează tehnologia în profesia pe care o ai?

Vă spun doar atât. Într-o zi ne-a picat fibra optică la studio. M-am simțit ca în epoca de piatră.

Dar în viața ta personală?

În viața personală, dacă îmi iei internetul, jocurile și aplicațiile, mai bine mă culc și mă trezesc când mi le dai înapoi. (Râde)

Spune-ne 3 lucruri de pe „bucket list-ul” tău.

O cursă de 24 de ore pe circuit, să deschid un magazin online și să am propriul workshop de vorbit în public.

Unde îți vei petrece sărbătorile de iarnă?

Probabil acasă, cu pisica și logodnica.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter