(P) Vrei o carieră în marketing online? Află ce cursuri ar trebui să faci

De Unica.ro, pe

Dacă ai descoperit te atrage acest domeniu al marketing-ului online, trebuie știi cât mai multe detalii despre un posibil job, ce anume trebuie înveți și cu ce abilități trebuie pleci la acest drum. Chiar dacă nu ai experiență, poți începi oricând de la zero un job în marketing online, cu răbdare, dedicare și dorința de a învață.

De ce ai nevoie pentru a putea deveni un specialist în marketing online

Dacă îți dorești lucrezi în domeniul marketing-ului online, nu este necesar ai anumite studii universitare, ci este necesar dobândești câteva noțiuni care te pot ajuta deprinzi mai ușor competențele pe care le poți învăța din cadrul cursurilor specializate:

  • stăpânești foarte bine limba română – citit și scris corect. Pentru a putea concepe texte SEO pentru anunțuri și site, va fi nevoie știi scrii corect gramatical și ai și un vocabular dezvoltat și bogat. Astfel, crearea de content coerent și ușor de înțeles este necesar pentru un specialist în marketing online.

  • știi limba engleză. Pentru mulți termeni de specialitate din marketing online sunt în engleză, va fi necesar cunoști această limba, măcar la nivel de bază pentru a te putea descurca.

  • poți învăța rapid termeni și concepte noi. Pentru acest domeniu evoluează rapid, trebuie ai capacitatea înveți constant noile tendințe apărute pe piață, pentru a putea telupți” eficient cu concurența.

  • poți lucra cu cifrele. Dacă ești o fire analitică și îți place faci calcule, atunci îți va fi destul de ușor ții o evidență a datelor și înțelegi rezultatele obținute în urma campaniilor de marketing.

Ce cursuri trebuie urmezi pentru această carieră

Există numeroase materiale gratuite pe internet de unde poți deprinde abilități în marketing online, însă cursurile dedicate și care sunt prezentate de către traineri specializați sunt importante pentru dezvoltarea ta și obținerea unui job în acest domeniu. Astfel recomandat este poți învăța de la un trainer cu care interacționezi și îi pui toate întrebările pe care le ai.

Totodată, cursurile de marketing online sunt utile și pentru cei care au deja câteva noțiuni în acest domeniu, însă vor se perfecționeze și aplice pe afacerea lor sau la locul de muncă, dacă sunt deja specialiști în acest domeniu. Vezi toate cursurile pe care le organizează SEOmark.ro și alege-l pe cel potrivit pentru ține.

Curs general de marketing online

Pentru a ști exact la ce se referă marketing-ul online, poți apelezi la un curs general care îți va prezenta toate noțiunile de bază și toate ramurile și etapele pe care le conține. Acest curs te va ajută știi cum îți stabilești obiective de marketing, cum implementezi și analizezi campanii. În același timp este important afli și cum aloci corect bugetele și cum monitorizezi concurența.

Alte responsabilități ale specialistului de marketing online:

  • Menținerea unei relații cu clienții sau cu colaboratorii

  • Cercetare de piață pentru a află comportamentul consumatorilor

  • Întocmirea de planuri și strategii de marketing

  • Analiza campaniilor de promovare și găsirea de strategii potrivite pentru imbunantatirea lor

  • Acordarea importanței feedback-ului de la clienți

Curs de SEO

Pentru a obține trafic organic pe un site este necesar un efort considerabil, o parte importantă o reprezintă realizarea texte SEO de calitate. Pentru nu este atât de ușor optimizezi un site, va fi necesar urmezi un curs dedicat în acest sens.

Curs de administrare campanii publicitare pe Facebook

Canalele de social media sunt un element destul de important pentru ca o afacere fie vizibilă și dobândească notorietate. Pentru a învăța tehnici de implementare a campaniilor pe Facebook Ads, va fi necesar urmezi un curs specializat.

Cursuri Google Ads – Administrarea și Eficientizarea Campaniilor Publicitare

Promovarea pe Google Ads este destul de populară pentru aproape orice tip de afacere. De aceea, un specialist în marketing online va fi necesar aibă cunoștințe și pentru a crea campanii pe care ulterior le îmbunătățească și le urmărească rezultatele constant.

Curs de blogging/redactare

Un alt curs important pe care îl pot urma dacă dorești ajungi un specialist în marketing este cel de blogging, în cadrul căruia poți învăța tehnici eficiente de redactare și cum creezi și gestionezi un blog.

Vezi detalii despre cursurile organizate de SEOmark.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter