UNDERCLOUD se va desfășura anul acesta în aer liber. Ce noutăți aduce cea de a 13-a ediție

De Unica.ro, pe

Cea de-a 13-a ediție a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România va avea loc anul acesta în perioada 11 – 18 august, în aer liber, la Muzeul Țăranului Român și în grădina Muzeului Antipa. Printre noutățile pe care le aduce UNDERCLOUD 2020 se numără și o secțiune dedicată copiilor, cu ateliere și spectacole (create de Marian Râlea pentru festival) programate în fiecare dimineață în curtea Muzeului Țăranului din București.

Astfel, între 11 și 15 august, de la 10:00 la 11:00, la Muzeul Țăranului Român, vor avea loc o serie de ateliere de teatru pentru copii, necesare dezvoltării nu doar cognitivă, cât și socială și emoțională a generației tinere, susținute de actrița Alma Costin. Copii între 7 și 14 ani se vor simți în largul lor și vor fi stimulați prin joacă la ateliere de dicție dezvoltare emoțională, coordonare motrică, improvizație și roleplaying.

UNDERCLOUD se va desfășura anul acesta în aer liber. Ce noutăți aduce cea de a 13-a ediție

Iar între 11 și 18 august, de la 11:00 la 12:00, în curtea Muzeului Antipa, actorul Marian Râlea a pregătit special pentru UNDERCLOUD, spectacolele „Cetatea Poveștilor” adresate copiilor între 3 și 14 ani, dar unde sunt bineveniți și bunicii, părinții sau frații/surorile mai mari. Timp de 7 zile, actorii împreună cu spectatorii construiesc o cetate a poveștilor. În fiecare zi, o nouă poveste dă viață cetății în așa fel încât la final, în cea de a 8-a zi, cetatea va ține un carnaval.

Desigur, spectacolele au loc păstrând distanțarea socială între spectatori și respectând toate măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (spălatul pe mâini înainte de intrarea în spațiul de joc, dezinfectarea cu alcool, purtarea măștii de către adulții însoțitori). Toate aceste reguli vor fi incluse ca parte din spectacol în așa fel încât cei mici să aibă parte și de un moment educativ ce va fi premiat de către organizatori la finalul reprezentației.

Programul festivalului este disponibil aici: https://www.undercloud.ro/.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter