Horoscop dragoste, iulie 2020. Venus iese din retrogradare: „A treia șansă și ultima”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Miercuri, 01 iulie 2020, 15:33
După o perioadă destul de tensionată și conflictuală în dragoste, iată că lucrurile încep să se mai limpezească și să se mai clarifice, însă nu este momentul să ne aruncăm cu capul înainte și vom afla de ce.

Luna iulie vine cu vești mai bune la capitolul sentimental, însă nu încurajează neapărat marile povești de dragoste. Încă din data de 25 iunie, Venus, planeta responsabilă cu iubirea (și cu banii), și-a încheiat mersul retrograd prin zodia Gemeni, început pe data de 13 mai. A fost o perioadă în care au apărut certuri în cuplu, au ieșit la suprafață secrete, defecte ascunse ale partenerului, am fost nemulțumiți de relație, poate chiar de noi înșine prin prisma felului în care ne-am raportat la iubire. De asemenea, a fost o perioadă care ne-a evidențiat propriile răzvrătiri sentimentale, ne-a pus în lumină trecutul sentimental, am retrăit tipare mai vechi, poate unii chiar s-au reîntânit cu foști parteneri. Pentru unii a fost o perioadă de reevaluare sentimetală și au decis să se despartă de partener sau poate au decis să-și mai dea o șansă, impunându-și noi reguli în cuplu.

Citește și – Se schimbă „Sensul Vieții”! Axa Destinului se mută în Săgetător-Gemeni. Cum va influența fiecare zodie în parte

Venus în zodia Gemeni – a treia șansă și ultima

Ei bine, iată că Venus reintră în mers direct și vom mai avea de-a face cu retrogradarea sa abia peste aproximativ un an jumătate. Dar faptul că reintră în mers direct nu înseamnă neapărat că au trecut și toate provocările, ci doar că acestea nu mai sunt la fel de… tensionate. Practic, Venus, aproape întreaga lună, va trece peste aceleași grade peste care a trecut înainte și în retrogradare, deci vom avea de-a face pentru a treia oară cu o situație sentimentală pe care n-am putut să o rezolvăm, n-am știut, n-am vrut, n-am avut resursele emoționale necesare, situație pe care am trăit-o cândva, de la începutul lunii aprilie și până la final de iunie. Este ultima șansă pe care Venus o mai dă acestei situații sentimentale pentru a fi rezolvată. Este important de punctat că întreaga lună face aspecte destul de bune, deci susținere există. Fiecare va avea de-a face cu acest aspect într-un anume sector de viață, unii îl vor resimți mai mult, alții mai puțin, în funcție și de astrograma natală.

Horoscop dragoste iulie 2020 – ne vindecăm rănile sentimentale

Încă din prima zi a lunii se formează un aspect foarte bun între Venus și Chiron, Micul Vindecător al astrologiei, aflat în zodia Berbec, aspect care ne va aduce marea ocazie să ne vindecăm de o rană emoțională, o rană sentimentală, o decepție în dragoste. Este un aspect care ne cere să ne iertăm pe noi și pe ceilalți pentru a cicatriza mai ușor. Posibil ca în perioada de retrogradare să se fi spus cuvinte dureroase, să se fi aruncat vorbe dure între parteneri, iar acum acestea pot fi date uitării și depășit momentul.

În luna iulie 2020 va trebui să fim mai responsabili în dragoste pentru că perioada de confuzie a trecut și va depinde de fiecare în parte dacă vom construi sau vom dărâma. Acum putem rezolva neînțelegerile din perioada mai-iunie. În plus, Venus va mai reveni aici pentru alte corecturi abia peste 8 ani, deci să nu-i irosim retrogradarea.

Citește și Mercur retrograd în Rac: „Reparăm trecutul și (ne) iertăm”. Cum influențează zodiile

Venus direct în zodia Gemeni – mai privește o dată, mai atent

Către finele lunii iulie 2020 se va reitera un aspect tensionat între Venus și Neptun din Pești, planeta viselor și iluziilor care, de această dată, se va afla în mers retrograd. Ei bine, s-ar putea să ni se ridice un văl de pe ochi, să se ridice ceața și să vedem din alt unghi o situație amoroasă care s-a petrecut cu precădere în a doua jumătate a lunii mai. Ce înseamnă asta? Că putem fi dezamăgiți de realitatea nou conturată, nou descoperită, sau că, din contră, avem șansa de a repara o viziune greșită, o idee greșită, o atitudine greșită pe care am avut-o în dragoste atunci. Va depinde de fiecare în parte pe ce direcție se va poziționa acum.

Venus în zodia Gemeni – poftă de flirt și aventură

Venus în tranzitul său prin zodia Gemeni ne face mai dornici de flirt și aventură, mai dornici de relații libere, fără angajamente și fără responsabilități prea mari. Cei care sunt parte a unei relații vor simți nevoia de mai multă libertate în cuplu, iar cei singuri vor simți nevoia de a se distra, de a cuceri fără un scop anume. Marele minus al lunii iulie poate fi întocmai faptul că relațiile începute acum au mari șanse să rămână sau să se transforme în simple aventuri sau… bune prietenii.

Pe de altă parte, mare parte din luna iulie 2020 Venus se va afla în relații bune cu Marte din Berbec, chiar dacă nu-și vor uni perfect energiile, iar asta poate aduce multă senzualitate, sexualitate, pasiune în cuplu, dorințe intime intense și nevoia de acțiune. Se va cuceri prin cuvinte, se vor face declarații de dragoste mărețe, se vor lua frâiele în mână și nu este exclus să se facă chiar și cereri în căsătorie, mai ales că Mercur se află în Rac și este sensibil la astfel de situații, deși mare atenție, că Mercur este în retrogradare, deci nu trebuie semnat și contractul, cel puțin nu până pe 12 iulie 2020.

Citește și – Coronavirus, o abordare astrologică. Când se va sfârși criza și ce impact va avea asupra omenirii

Horoscop dragoste iulie 2020

Iată mai jos ce îți rezervă luna iulie 2020 în plan sentimental, în funcție de zodie și de ascendent! Cei mai impactați vor fi Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii, zodie și ascendent, dar și cei care au Venus în astrograma natală în zodia Gemeni.

Berbec/ Ascendent Berbec

Venus este planeta care îți guvernează relațiile și căsătoria la modul general, iar tranzitul de acum prin Gemeni te ajută foarte mult să clarifici neînțelegerile în cuplu. Vei da dovadă de foarte multă înțelepciune în comunicare, iar dacă ai suferit din dragoste, te vei vindeca în această lună. În cuplu, pasiunea va fi dusă la cote înalte, iar acest aspect va uni partenerii. Dacă ești singură, vei face un pas important către persoana care te atrage. Către finele lunii posibil ca un partener din trecut să te caute.

Taur/ Ascendent Taur

Venus este chiar planeta ta guvernatoare și vei simți din plin cum te desparți de unda de confuzie care te-a apăsat în ultima perioadă. Vei vedea realitatea cu alți ochi și asta te va ajuta foarte mult să te vindeci. Vei avea șansa inclusiv de a te vindeca de ceva din trecut, poate de o fostă iubire, să depășești amintirea unui fost partener. Pe de altă parte, va fi o lună foarte pasională pentru tine și tendința poate fi de a trăi momente intime cu un fost partener. Pentru cei care sunt parte a unui cuplu, comunicarea se va îmbunătăți, iar momentele în doi vor fi sarea și piperul relației, vor închega legătura.

Gemeni/ Ascendent Gemeni

Fără îndoială că te vei bucura din plin de revenirea lui Venus în mers direct în zodia ta și vei putea răsufla ușurată, mai ales că Venus îți guvernează și relațiile. Multe confuzii se vor dizolva și vei putea vedea mai bine realitatea sentimentală în care te afli. Pentru unii nativi poate fi o lună foarte impactantă, mai ales finalul său, pentru că pot întâlni o persoană care să-i ajute în evoluție și poate fi vorba de un nou partener, de o nouă dragoste, o întâlnire karmică, însă ține cont că poate fi vorba de o lecție sentimentală adusă de destin și poate fi dureroasă. Pentru alți nativi este foarte posibil ca o relație de prietenie să se transforme într-una de iubire.

Rac/ Ascendent Rac

Te poți vindeca de ceva din trecut, chiar de o situație sentimentală care ți-a amprentat ultimele două luni din viață sau, în alte cazuri, poate avea legătură cu o detensionare a unei situații profesionale care-și va pune o amprentă plăcută și asupra familiei. Niște principii de viață, mentalități vor fi reanalizate acum și vor contribui la vindecarea ta dacă le vei vedea dintr-o nouă perspectivă.

Citește și – Lună Nouă și Eclipsă inelară de Soare în Rac. Surprize karmice pentru toate zodiile

Leu/ Ascendent Leu

Nu este exclus să transformi o relație de prietenie într-una de iubire sau, cel puțin, să te lași purtată într-o aventură sentimentală cu o persoană din anturaj. Fii înțeleaptă! Către finele lunii s-ar putea să regreți! Comunicare cu cei din jur se va îmbunătăți simțitor și poți profita de acest aspect pentru a-ți expune mai ușor sentimentele.

Fecioară/ Ascendent Fecioară

Poți fi atrasă luna aceasta de o persoană cu care desfășori activități profesionale sau financiare comune sau pe care să o întâlnești într-un astfel de mediu. Către finele lunii se formează niște aspecte tensionate cu partenerul de viață, pentru cei care sunt parte a unui cuplu, și poate fi vorba de un conflict de autoritate sau un dezechilibru care se formează din cauza unor principii, vise, aspirații care nu sunt comune.

Balanță/ Ascendent Balanță

Venus este chiar guvernatoarea ta, dar și guvernatoarea relațiilor intime, iar odată cu mersul său direct printr-un sector al filozofiilor de viață s-ar părea că reușești să-și schimbi niște idei, mentalități și principii sentimentale. În plus, prin aspectele pe care le face cu Marte, proaspăt intrat în casa relațiilor de lungă durată, se pare că ai șanse mari să începi o relație nouă dacă faci schimbări. Poate fi vorba să începi o relație cu o persoană cu care împărtățețti aceleași idealuri de viață sau pe care ai cunoscut-o la un curs, seminar sau într-o călătorie.

Scorpion/ Ascendent Scorpion

Venus este planeta care ție îți guvernează, la modul general, relațiile, iar Marte este întocmai guvernatorul tău secundar. Ei bine, având în vedere că cele două planete se tachinează în sens pozitiv mare parte din această lună nu este exclus să te lași cucerită și să trăiești o aventură, poveste romantică, cu o persoană pe care ai cunoscut-o prin intermediul locului de muncă. Totodată, poate fi vorba de cineva din trecut cu care să dai frâu liber pasiunii. Unii nativi au șansa să-și revizuiască acum o atitudine față de o experiență sentimentală avută în ultimele două luni, să o vadă cu alți ochi.

Săgetător/ Ascendent Săgetător

Pentru tine nu a fost deloc o perioadă ușoară dat fiind faptul că Venus a retrograd în sectorul relațiilor, însă ai ocazia în luna iulie să scapi de multe confuzii și chiar să reanalizezi cu alți ochi ceva care te-a marcat profund în ultimele două luni. Oricum, dacă ești singură, cel mai probabil vei fi tentată să te lași dusă de val într-o nouă relație, dar cum va trebui să muncești prea mult la construcția sa, te vei retrage. Poate fi vorba de o persoană din cercul de prieteni care să te atragă. În cuplu fă tot posibilul și ia-ți o vacanță, relaxează-te alături de partener pentru a depăși cu bine perioada aceasta.

Capricorn/ Ascendent Capricorn

Venus, la modul general, este planeta care-ți guvernează iubirea, dar și cariera și se află acum în tranzit pe casa muncii. Cumva este posibil să fii atrasă de o persoană de la locul de muncă sau cunoscută prin intermediul profesiei, o persoană care să aibă autoritate, să aibă funcție. În cuplu se vor relua teme de dialog din ultimele două luni și acum vei avea șansa să le vezi din altă perspectivă.

Vărsător/ Ascendent Vărsător

Venus își revine în mers direct chiar pe casa iubirii și acest aspect va aduce o îmbunătățire remarcabilă a relației cu persoana iubită, dar și a viziunii de viitor pe care o ai, a ideilor, a unei mentalități. Posibil ca la finele lunii să apară tensiuni financiare și să se reia niște discuții mai vechi legate de cheltuieli, de administrarea unor finanțe. Cei singuri vor fi tentați să flirteze, să cucerească și cel mai probabil vor avea un dialog exemplar care va cuceri fără nicio problemă. Posibil ca unii nativi să cunoască pe cineva prin intermediul online.

Citește și – Saturn intră în Vărsător pentru 3 ani. Ne predă lecția responsabilității sociale și a umanitarismului

Pești/ Ascendent Pești

Venus în tranzit direct te poate ajuta să comunici mai bine cu cei din jur, în special cu familia și să-ți rezolvi niște probleme legate de trecut. Posibil să vezi cu alți ochi o situație sentimentală către finele lunii. Nu este exclus să realizezi că nu ți-ai dat suficientă valoare ție sau unei persoane cu care ai avut o relație intimă.

Articol scris de astrolog Mădălina Manole

Sursă foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter