Horoscop dragoste mai-iunie 2020. Venus retrogradează în zodia Gemeni: Prințul se transformă în cerșetor

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 14 mai 2020, 12:57
Pe data de 13 mai 2020, Venus, planeta iubirii și a banilor, intră în mers aparent retrograd prin zodia Gemeni. Acest tranzit retrograd ne va influența pe toți, indiferent de zodie, și va dura până pe data de 25 iunie 2020. 

Venus retrogradează cam o dată la aproximativ un an și jumătate într-o zodie și dacă anul trecut am fost feriți la acest capitol relațional, anul acesta a venit momentul să ne punem ordine în sentimente și relații.

Venus este responsabilă cu iubirea, cu armonia, cu arta, cu relațiile, dar și cu partea materială, cu banii și modul în care ne raportăm la ei. Pe de altă parte, zodia Gemeni, este responsabilă cu comunicarea, cu modul în care gândim, cu zona intelectuală și studiul.

Atunci când Venus retrogradează în Gemeni ne cere să ne reevaluăm relațiile, modul în care comunicăm cu cei din jur, în special fiind vorba de parteneri de viață sau colaboratori, dar și modul în care ne administrăm finanțele pentru că într-o astfel de perioadă putem deveni mai cheltuitori ca niciodată și nu este momentul absolut deloc, având în vedere contextul social. De asemenea, este un moment bun să ne reevaluăm valoarea personală.

Venus retrograd în Gemeni clarifică sentimentele

Venus retrograd în Gemeni clarifică multe situații încâlcite, confuze și bulversante care s-au petrecut în viața de cuplu, fie de la începutul lunii aprilie și până acum, fie de acum 8 ani, pentru că atunci a fost ultima dată când Venus a retrogradat în zodia Gemeni. Este o perioadă în care putem privi iubirea cu mai multă logică pentru că Mercur, planeta rațiunii, se află și el în tranzit prin zodia Gemeni și ne susține în acest sens.

Citește și –  Coronavirus, o abordare astrologică. Când se va sfârși criza și ce impact va avea asupra omenirii

Este o perioadă în care ne putem așeza la masa rotundă cu cei din jur, în special cu persoana iubită, cu frații, surorile și rudele apropiate, și putem readuce în discuție teme mai vechi pe care le-am lăsat fără concluzii la timpul respectiv. Este momentul să vedem adevărata față a celor de lângă noi. Nu cumva ca Prințul nostru să fie, de fapt, un cerșetor.

Este important să ne răspundem la întrebări care ne macină legate de partener și parteneriatele în care ne aflăm, inclusiv cele profesionale. Cât de mult suntem valorificați de cei din jur și câtă valoare le acordăm noi, la rândul nostru, lor. Oarecum, acele relații în care partenerii nu se apreciază la adevărata valoare, în care comunicarea nu funcționează, se pot încheia. Aveți mare grijă la modul în care transmiteți mesajul vostru către celălalt pentru că puteți răni prin vorbe sentimentele celor dragi.

În plus, în primele zile din luna iunie, Venus va face un aspect tensionat cu Marte, planeta acțiunii, care tot astăzi intră în zodia Pești, iar perioada poate aduce conflicte și tensiuni majore în relații, iar acolo unde partenerii se impun cu orice preț, unde există dezechilibru de autoritate, de asemenea, se pot produce rupturi.

Venus retrograd în Gemeni taxează infidelitatea și minciuna

Venus iubește armonia și echilibrul în relații, iar în mersul său retrograd prin Gemeni poate scoate la suprafață secrete de cuplu, minciuni și infidelități pentru a le taxa. Acesta poate fi un alt motiv care să conducă la ruperea relațiilor. În plus, sunt testate relațiile acum din punctul de vedere al comunicării, al încrederii, deci ar trebui să fim sinceri cu partenerii noștri dacă ne dorim să închegăm legătura. Comunicarea și reconfigurarea unor aspecte de cuplu vor contribui la unuiunea și sudura relațiilor. Un moment al adevărului se poate produce în preajma zilei de 22 mai, atunci când Venus retrograd face o conjuncție cu Mercur în Gemeni. Tot în această perioadă va avea loc și o Lună Nouă în Gemeni care va veni cu noi începuturi.

Venus retrograd în Gemeni NU susține relațiile noi

În perioada de retrogradare a planetei Venus nu este recomandat să începem noi relații, iar dat fiind faptul că se petrece în semnul Gemeni, cu atât mai puțin. Relațiile care se construiesc în această perioadă au nevoie de multă comunicare pentru a funcționa și de aspecte foarte puternice și constructive în astrogramele natale ale partenerilor, în caz contrar ele sunt sortite eșecului. În această perioadă am flirtat cu dezinvoltură, mai ales în online, și nu am avut ocazia să testăm sinceritatea partenerului. Poate fi un minus major al momentului. Relațiile începute pe Venus retrograd în Gemeni aduc dezamăgiri și de cele mai multe ori rămân la stadiul de aventură sentimentală, neevoluând către relații de lungă durată.

Citește și – Se schimbă „Sensul Vieții”! Axa Destinului se mută în Săgetător-Gemeni. Cum va influența fiecare zodie în parte

Pe harta momentului de retrogradare, Venus face un aspect tensionat cu Neptun aflat în zodia Pești, ceea ce pentru mulți poate aduce iluzionare, fantezie, vulnerabilitate și asta poate traduce întocmai faptul că ne lăsăm înșelați de ceea ce auzim, de cuvinte și promisiuni mărețe. Putem fi tentați să facem declarații de dragoste, dar… apa trece și pietrele rămân. La final de retrogradare s-ar putea să avem șocul că Făt Frumos s-a transformat în broască.

Venus retrograd în Gemeni și iubirile din trecut

Cu Venus retrograd în Gemeni ne poate fugi mintea la foști parteneri și putem fi tentați să reluăm o poveste de iubire din trecut, însă deși sunt susținute reevaluările în această perioadă, va trebui să fiți foarte atenți dacă aceea relație mai merită o a doua șansă. Puneți totul în balanță și cântăriți bine ce ați avut și ceea ce visați să aveți pentru că Neptun din Pești poate presăra multă magie în acest context. Momentul de retrogradare al lui Venus în Gemeni se petrece pe gradul 21, iar acest aspect interpretat la un nivel mai profund poate însemna întocmai că trecutul ne bate la ușă pentru a fi rezolvat, vindecat, clarificat, deci așteptați-vă la fel și fel de astfel de experiențe și evenimente. Amintirile pe care le credeam uitate, moarte și îngropate, acum vor reînvia și reveni în viața noastră.

Venus retrograd în Gemeni și Karma relațională

În plus, până la ieșirea planetei Venus din Gemeni, care se va petrece în iulie, nu este exclus să avem parte de întâlniri karmice, dat fiind că Axa Destinului se află în Săgetător-Gemeni, iar acest aspect pe de o parte poate aduce în față lecții legate de iubire, comunicare, relații cu ceilalți, din trecut care se cer învățate, iar pe de altă parte, poate aduce persoane în viața noastră care să ne ajute în evoluție și în atingerea scopului în viață.

Venus retrograd în Gemeni și aspectele financiare

Venus retrograd în Gemeni poate aduce tensiuni majore legate de aspectele financiare, inclusiv revolte plecate de la bani. Relațiile bazate pe aspecte strict financiare, persoanele materialiste vor fi, de asemenea, taxate pentru că Venus promovează iubirea și frumosul. Este o perioadă în care ar trebui reviziuite și verificate toate actele, documentele, contractele, colaborările. Dacă aveți de semnat noi hârtii, asocieri, asigurați-vă că totul este în regulă pentru că puteți fi înșelați cu mai multă ușurință acum. Posibil să iasă la suprafață o serie de nereguli făcute în actele oficiale. Atenție la imaginea profesională, la reputație, care poate fi afectată acum de vorbe mincinoase, bârfe și multe dintre acestea spuse pe la spate și nu direct în față.

Limitați-vă pe cât posibil cheltuielile și investiți în cursuri, seminarii, studii. Mediul academic poate fi revoluționat acum și se pot descoperi noi soluții de predare/învățare online. Un alt aspect pe care ar trebui să-l aveți în calcul acum este promovarea personală, promovarea unui talent personal, a unei pasiuni, hobby. Valorificarea resurselor proprii, regândirea unor strategii în acest sens, poate aduce în viitor câștiguri financiare.

Citește și – Saturn intră în Vărsător pentru 3 ani. Ne predă lecția responsabilității sociale și a umanitarismului

Zodia Gemeni este responsabilă cu călătoriile pe distanțe scurte, deci fiți foarte atenți la demersurile întreprinse în acest sens. Dorul de rude se poate intensifica și, implicit, și dorința de a le vizita, dar încercați să respectați și legile și restricțiile impuse de autorități și circulați cu prudență.

Venus retrograd în Gemeni – cum influențează fiecare zodie

Vă sfătuiesc să vă citiți atât previziunile pentru zodie, cât și previziunile pentru ascendent și să faceți un mix din care să alegeți ceea ce vă reprezintă.

Berbec/ Ascendent Berbec

Venus va retrograda întocmai în sectorul comunicării, deci cei născuți în zodia Berbec trebuie să acorde o mare atenție la ceea ce spun, dar și la ceea ce li se spune. Este un sector care necesită reevaluare. Poate trebuie să învățați să ascultați mai mult și să vorbiți mai puțin, aspect susținut și de guvernatorul vostru, Marte, care a intrat în zodia Pești astăzi, sau poate trebuie să prindeți curaj să spuneți lucrurilor pe nume. Este foarte probabil ca cineva din trecut să se întoarcă acum pentru o ultimă clarificare, însă dacă veți da șanse noi, s-ar putea ca totul să se încheie definitiv cât de curând. Reevaluați-vă modul în care gândiți, rațiunile, credințele, fricile și temerile, inclusiv cele financiare. Nativii care au în plan de ceva vreme o activitate bazată pe comunicare, PR, comerț se pot simți motivați să o pună pe roate acum, dar sub altă strategie. Perioadă bună pentru reluarea unor cursuri, seminarii.

Taur/ Ascendent pe Taur

Venus este planeta care guvernează zodia Taur și este posibil ca această perioadă de retrogradare să aducă o serie de confuzii nativilor, atât cu privire la relația de cuplu, la prieteni, cât și cu privire la sectorul financiar. Taurii vor simți nevoia de a fi valorificați, de a se pune ei înșiși în valoare și este posibil ca partenerii care nu le oferă nativilor locul cuvenit să fie părăsiți. Totodată, Taurii vor dori să fie răsplătiți financiar echivalent cu calitățile și capacitățile lor, dar dat fiind că este o retrogradare care se petrece în sectorul financiar, de preferat ar fi să evite cheltuielile nejustificate și să nu facă investiții majore. Posibile tensiuni în cuplu care pleacă de la bani.

Gemeni/ Ascendent Gemeni

Cei născuți în zodia Gemeni sunt direct afectați de retrogradarea lui Venus, iar acest aspect poate aduce o foarte serioasă și rațională nevoie de a se reevalua din toate punctele de vedere: personal, relațional, profesional. Mulți nativi vor fi confuzi, bulversați și nu vor ști ce decizii să ia în legătură cu viața personală, vor dezbate principii și credințe, vor reanaliza practic ulimii 8 ani din viață. Cum Venus le guvernează și trecutul, dar și iubirea este posibil ca foști parteneri să revină în actualitate sau să fie măcinați de amintiri, să se teamă de ceva din trecut. Secrete care se credeau îngropate pot ieși la suprafață acum. Relațiile de iubire aflate la început de drum intră în proces de revizuire. O atenție deosebită trebuie să o acorde carierei, acolo unde se află Neptun, pentru că aspectele pot aduce conflicte de idei, legate de imagine, autoritate, funcție, dar și o răzvrătire a Gemenilor față de autorități care poate, suplimentar, aduce scandaluri.

Rac/Ascendent Rac

Retrogradarea lui Venus se produce în sectorul subconștientului și poate aduce o tensionare și o irascibilitate aparte nativilor care să aibă efecte în relațiile cu cei din jur. Fiind vorba de o casă a trecutului, nu este exclus ca Racii să fie năpădinți de amintiri, să se gândească la o fostă iubire sau să-și reevalueze o relație ascunsă, secretă. Și nativii, în special cei care au ascendent în Rac, pot să afle secrete sau ei singuri să le dezvăluie într-un moment de neatenție. Fricile financiare se pot face simțite mai mult ca până acum, însă pentru nativi reîntoarcerea la credință și spiritualitate poate fi de mare ajutor în această perioadă.

Leu/Ascendent Leu

Retrogradarea lui Venus poate aduce reevaluări serioase legate de relațiile nativilor, în special de relațiile de prietenie și de iubire. Unii nativi pot avea conflicte cu persoana iubită din cauza banilor deținuți la comun și a cheltuielilor imature și excentrice sau se poate manifesta frica că partenerul nu-i poate întreține/susține financiar, în timp ce alții pot trăi dezamăgiri cauzate de persoane pe care le credeau prieteni și care se dovedesc a fi, de fapt, superficiale sau pe interes. O aventură extraconjugală poate ieși la suprafață, o infidelitate poate fi taxată și, totodată, nativii care se găsesc în astfel de situații vor reanaliza statutul lor și vor decide, cel mai probabil, să se îndepărteze. Pe de altă parte, este nevoie de o revizuire a unor planuri sociale și proiecte de viitor.

Fecioară/ Ascendent Fecioară

Cei născuți în zodia Fecioară vor intra într-o perioadă de reevaluare a situației profesionale. Nativii pot fi mai conflictuali în relația cu autoritățile din viața lor, pot să-și dorească mai mult de la o funcție, pot să-și revizuiască în amănunt cariera pentru a vedea dacă sunt pe direcția corectă. Nemulțumirile financiare pot fi fitilul care să-i împingă să-și dorească mai mult în carieră. Posibil ca foști parteneri de cuplu sau de afaceri să se întoarcă în viața lor acum și să renegocieze un statut. Profesional vorbind, se pot relua vechi colaborări și asocieri.

Balanță/ Ascendent Balanță

Cum Venus le este și planetă guvernatoare, cei născuți în zodia Balanță vor trece printr-o perioadă de reevaluări puternice, de revizuiri legate de principii, de viața personală, de relațiile pe care le au, inclusiv cele profesionale. Nativii vor fi forțați de contextul astrologic să-și reanalizeze modul în care se raportează la iubire pentru că, pentru unii, poate fi vorba doar de o iubire fizică, carnală și acum este nevoie de mai multă maturitate, mai multă responsabilitate, aspecte cerute și de Marele Învățător, Saturn, care retrogradează în casa iubirii. Pe de altă parte pot exista tensiuni între ideologiile nativilor, credințele, principiile lor, și felul în care trebuie să și le pună în practică, aspect care poate aduce tensiuni la locul de muncă. Unele Balanțe vor decide că este momentul să mai învețe ceva pentru a înainta sau se pot reîntoarce la cursuri, studii abandonate. Pot decide că o diplomă obținută îi va ajuta la locul de muncă. Posibill să fie nevoie să revizuiască niște documente legate de sănătate, să facă un drum în acest sens. Reîntoarcerea la spiritualitate, reanaliza acestui sector de viață îi poate ajuta să-și găsească unele răspunsuri.

Scorpion/ Ascendent Scorpion

Venus este planeta care le guvernează relațiile celor născuți în zodia Scorpion, iar retrogradarea sa prin semnul Gemeni poate scoate la suprafață secrete, infidelități, relații extraconjugale, pasiuni ascunse, dar totodată poate aduce în discuție și situația financiară a cuplului și pot apărea tensiuni în această direcție. Mulți nativi pot decide să încheie o relație secretă. Aceste aspecte vor fi mai mult resimțite de cei care au ascendentul în Scorpion. Situația unei moșteniri, litigiu, partaj, credit trebuie să fie atent reanalizată acum. Un alt aspect care trebuie punctat, având în vedere că Marte intră în casa iubirii de astăzi, iar acolo se află și Neptun și face aspecte tensionate cu Venus, este tendința nativilor Scorpion de a fi materialiști, de a înșela, de a flirta și a se implica în aventuri. Se pot lăsa furați de vise, însă cel mai probabil relațiile începute acum la acest stadiu vor rămâne.

Citește șiLună Plină în zodia Scorpion, mai 2020. Se separă grâul de neghină

Săgetător/ Ascendent Săgetător

Venus retrogradează întocmai în sectorul relațiilor, al căsătoriei, al parteneriatelor profesionale și acești nativi vor trebui să-și reevalueze cu multă atenție aceste zone, fără să se grăbească și fără să se avânte în a lua decizii. În cuplu pot exista tensiuni, mai ales dacă nativii sunt căsătoriți, iar profesional pot să fie nemulțumiți de unele colaborări pe care le au. Posibil ca persoane din trecut cu care au avut relații stabile să se întoarcă și să le ceară socoteală sau chiar actualul partener să le ceară mai multă implicare, să le ceară dovezi de stabilitate. Se pot relua negocieri privind unele asocieri mai vechi și se pot dovedi chiar profitabile. Acțiuni îndreptate către casă și familie, posibil chiar vise făcute în privința renovării locuinței.

Capricorn/ Ascendent Capricorn

Cei născuți în zodia Capricorn își vor reevalua situația de la locul de muncă. Pe de o parte vor fi mai eficienți în munca lor și vor veni cu idei bune, creative, care să ajute la valorificarea resurselor personale, iar pe de altă parte, în alte cazuri, se pot simți extenuați, obosiți și suprasolicitați psihic, simți o acută nevoie de a face o schimbare de program. Este de preferat să se odihnească mai mult în această perioadă. Cu Marte în casa comunicării, acolo unde se află și Neptun în aspecte tensionate cu Venus, aș zice că este timpul ca nativii să vorbească, să-și ceară drepturile, să ceară să fie apreciați la adevărata valoare, să-și impună punctul de vedere, mai ales că Saturn, guvernatorul lor, retrogradează în sectorul financiar, iar Pluton, este retrograd în zodia lor și le cere să-și reevalueze autoritatea personală.

Vărsător/ Ascendent Vărsător

Venus retrogradează întocmai în sectorul iubirii și aici se vor produce confuziile, tensiunile și reevaluările, cele mai expuse fiind relațiile care se află la început de drum, care nu sunt consolidate și în care comunicarea nu este închegată. Cei singuri sunt sfătuiți să evite să intre acum într-o nouă relație, deși dorința, tentația, poate fi mare, pentru a nu fi dezamăgiți ulterior. Cei care sunt în cuplu s-ar putea simți constrânși în relație, sufocați, plictisiți. Ar putea simți că partenerul nu-i valorifică așa cum își doresc sau ar putea descoperi că nu au pasiuni comune, mai ales că este o perioadă în care unele hobby-uri sunt restricționate, și nu doar din cauza contextului astrologic, ci și ca urmare a crizei de coronavirus. Pot apărea conflicte din cauza banilor, dar și o dorință a nativilor de a se pune în valoare printr-un talent personal, mai ales dacă acesta este legat de zona comunicării și, da, pot face și bani astfel. Cei care sunt părinți sunt sfătuiți să fie mai atenți la educația copiilor. Este un sector unde este nevoie de mai multă implicare, poate chiar de o regândire a strategiei de învățare.

Pești/ Ascendent Pești

Venus retrograd poate aduce în discuție situații de familie, poate stimula nativii să-și reanalizeze trecutul, copilăria și pot ieși la suprafață secrete de familie sau se pot spune adevăruri într-un mod direct, chiar dureros. Unii nativi pot simți să-și ia viața în propriile mâini, în timp ce alții se vor axa pe renovarea și redecorarea locuinței. Oricum, ideea de cămin, raportarea la ideea de a avea o familie, poate fi reanalizată acum într-un mod mult mai rațional decât sunt ei obișnuiți. Cu Neptun, guvernatorul lor, aflat în semnul lor, în aspecte tensionate cu Venus ar fi de preferat să nu asculte toate declarațiile de dragoste care li se fac și nici să nu ia în seamă toate vorbele care le trec pe la urechi. Oricum, nativii se bucură de ingresul lui Marte, planeta acțiunii, întocmai în semnul lor, iar acest aspect le aduce energie, chef de viață și determinarea de a-și îmbunătăți veniturile.

Text de Astrolog Mădălina Manole

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter