Competiţia între femei la serviciu

De Unica.ro, pe

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/functions.php on line 235

Cearta cu colegele şi sabotajul sunt principalii duşmani ai realizărilor profesionale şi climatului sănătos de la serviciu. Probabil că nu o singură dată ai avut în colectivul de la job…

…o colegă care te privea urât, nu te agrea şi avea întotdeauna ceva de obiectat la adresa ta. Cu atât mai mult lucrurile de acest gen se întâmplă mai des atunci când tu devii o femeie cu realizări notabile în carieră.

Fără îndoială, acest comportament provine din copilărie, moment din care fetele încep să vadă chiar şi aspectul lor şi valorile personale cu ochi critic.

Probabil că nu o singură dată te-ai întrebat cum pot dezvolta femeile relaţii profesionale sănătoase cu semenele, cum pot câştiga mai mulţi bani şi mai multe contacte, când se poate observa în jurul nostru atâta competiţie între femei şi atâta dorinţă de sabotaj.

Adrian Dumitru, consultant în carieră freelancer a identificat câteva probleme comune care iscă astfel de competiţii între femei şi oferă soluţii pentru ele.

Competiţia interfeminină, principalul adversar al realizărilor profesionale

Motiv: Tu eşti apreciată mai mult de şefi, eşti mai mult plăcută de colegi şi relaţionezi într-un mod eficient cu ceilalţi membrii ai organizaţiei, indiferent dacă vă cunoaşteţi sau nu. Acest lucru, cu siguranţă, spune consultantul în carieră, poate atrage foarte multă invidie din partea colegelor, mai ales dacă lucrezi în departamentul de marketing sau resurse umane, care relaţionează foarte mult cu membrii companiei.

Soluţia: Prefă-te că nu observi micile răutăţi, privirile pătrunzătoare şi oftaturile ironice. Nu te folosi de această slăbiciune a lor pentru satisfacţia personală. S-ar putea să nu-ţi fie de bun augur la un moment dat.

Motiv: Eşti promovată. Dacă ai nişte colege invidioase, acest lucru le va face să  „se urce pe pereţi” de invidie.

Soluţia: Comportă-te normal, nu-ţi schimba atitudinea faţă de acele persoane şi nu le privi superior.

Motiv: „Nu e chiar ea cea mai frumoasă, deşteaptă şi sexy din firmă”. Probabil dacă ai şti fiecare context în care se spun asemenea lucruri despre tine, nu te-ai mai duce la serviciu.

Soluţia: Demonstrează că lucrurile aşa stau!

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!