Pască tradițională de Paște, rețeta lui Radu Anton Roman

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Luni, 06 aprilie 2020, 20:43

Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele trebuie să se gândească de pe acum la cum va arăta masa festivă. Printre alimentele tradiționale nelipsite de pe masa de Paște este, în mod evident, pasca. Pasca este o tartă rituală făcută în perioasa Paștelui, dintr-un aluat obișnuit de cozonac și diverse umpluturi dulci, pe bază de lactate. În cazul în care nu sunteți adeptele cumpărării ei din comerț și doriți să o preparați personal, vă prezentăm o rețetă clasică de pască, ușor de făcut, după indicațiile celebrului maestru în arta culinară Radu Anton Roman.

Citește și: Cum faci cel mai bun cozonac de casă

Iată cum se face pasca tradițională, după rețeta lui Radu Anton Roman:

Ingrediente

  • baza: 500 g aluat de cozonac; 50 g unt pentru uns tava.
  • umplutură: 500 g brânză de vaci, 3 ouă + 1 ou pentru uns, 1 pahar zahăr, 2 linguri unt, 2 linguri făină, 2 prafuri de sare, nucșoară, scorțișoară, 2 linguri stafide, zahăr vanilat, coajă de lămâie.

Mod de preparare

Se unge o tavă rotundă cu unt. În ea, se întinde aluatul în foaie de 1 deget grosime, un pic mai mare decât tava. Se potrivește în tavă, iar surplusul de aluat se lipește ca un tiv pe marginea tăvii. Se prepară umplutura: brânza, untul și zahărul se freacă bine împreună; se adaugă ouăle, pe rând, apoi sarea, făina, laptele și, la sfârșit, mirodeniile; toate se amestecă bine până la omogenizare. Umplutura se toarnă peste aluat, se unge totul cu un ou și se dă la cuptor până când blatul devine rumeniu și compoziția trece testul scobitorii. Poftă bună!

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter