Patrizia Paglieri nu știe să gătească românește

De Laura Davidescu, pe
Chef Patrizia Paglieri, care a revenit pe micul ecran de săptămâna aceasta, la Paprika TV, cu emisiunea “Ca la mama acasă”, mărturisește că nu știe să gătească nicio mâncare românească, dar e înnebunită după zacuscă și salată de vinete.

V-a fost dor de Patrizia Pagleri, cea care îi gratula pe concurenții mai puțin inspirați de la Masterchef cu simpaticul adverb “alucinante” (halucinant în italiană – n.r.)? Ei bine, din 15 octombrie 2018, aveți ocazia de a o revedea pe canalul Paprika TV într-o producție autohtonă intitulată “Ca la mama acasă”, care se difuzează de luni până vineri, de la ora 21:00. În emisiune, Patrizia gătește fusion, făcând o combinație între bucătăria italiană, ce internațională și cea românească, oferindu-le telespectatorilor rețete pline de culoare, rapide și gustoase.

Încă ceva, Patrizia nu gătește singură, ci alături de fiul ei, Francesco Paglieri!

Iată ce ne-a povestit Patrizia, la evenimentul de lansare a show-ului culinar, despre mâncăturile care-i plac, mai mult sau mai puțin.

Patrizia, pe tine cu ce bunătăți te răsfăța mama ta?

Mai mult decât mama, bunica îmi făcea toate poftele… Bunica gătea puține lucruri, dar o făcea foarte bine și toate erau specifice bucătăriei din zona Ligure. Făcea ravioli, iepure, salată de caracatiță… Mă ademenea foarte tare cu un fel de pizza specific zonei Ligure, care se cheamă Sardenara. E o pizza pufoasă, cu capere și cu anșoa. Sau făcea niște tarte cu anghinare, sau cu o varietate locală de spanac… Bunica nu gătea deserturi, dar toate gustările sărate, gen tarte și pizza, erau extraordinare!

Și tu cu ce bunătăți îl ademenești pe Francesco la masă?

Pe când nu era la regim, felurile lui favorite era lasagna, pastele, fripturile. Acum e mai grijuliu, ține la siluetă și preferă felurile mai puțin calorice.

Cum ți s-a părut gastronomia românească la început, când ai făcut cunoștință cu ea?

Mi s-a părut că românii sunt un popor foarte deștept, deoarece cu grătarele rezolvă imediat o masă și iarna, și vara, în orice situație.

Știi să gătești vreun fel de mâncare specific românesc?

Nu știu și nici nu vreau să știu, pentru că… fiecare cu-ale lui. Dar asta nu înseamnă că nu-mi place să ies în oraș și să mănânc mâncăruri românești la restaurant.

Ai un fel preferat?

Am multe – îmi plac mult aperitivele românești: zacusca, salata de vinete, tot ce face parte din gustare. În privința felurilor principale, mi se par un pic cam grele, cu excepția specialităților din Delta Dunării, care sunt pe bază de pește. Iar bucătăriile regionale sunt foarte diferite unele de altele. În Maramureș, de exemplu, se gătește “cam greuț”.

Există vreun fel de mâncare sau vreun ingredient care nu-ți place deloc?

Mielul. Gust din preparat, dacă trebuie să-l gătesc eu, dar nu va fi niciodată alegerea mea de mâncare.

Ce surprize pregătești în noua emisiune de la Paprika TV?

Fiecare episod e o surpriză în sine, fiindcă va avea rețete inedite. Sper ca fiecare să fie surprins și inspirat de câte ceva din ceea ce va vedea că gătim noi acolo. În plus, emisiunea e interactivă, vorbesc cu cei din public mereu, poate chiar mai mult decât și-au dorit realizatorii emisiunii.

Sursa foto: Paprika TV

S-ar putea să te intereseze și:

Ce gafe face chef Patrizia în bucătărie

Chef Patrizia Paglieri, bijuterii din ustensile de bucătărie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter